چه کسی پاسخگوی بی تدبیری های فدراسیون دوومیدانی است؟ / برخورد حذفی برای فرار از مسیولیت
فدراسیون دوومیدانی روز های ناآرامی را سپری می کند، شاید اگر وزارت ورزش و جوانان قدری هوشمندانه تر در خصوص مدیریت این فدراسیون عمل می کرد، حاشیه ها آن قدر بر روی ورزش مادر سایه نمی انداخت.
به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری علم و فناوری آنا، نزدیک به 9 ماه است که فدراسیون دوومیدانی با سرپرست اداره می شود و تبعات منفی بدون رییس بودن این مجموعه هر روز بیشتر می شود.
تازه ترین جنجال مربوط به عدم حضور فرزانه فصیحی، ملقب به سریعترین دختر ایران در رقابت های دوومیدانی داخل سالن قهرمانی جهان است. جایی که او به خاطر سهل انگاری مسیولان فدراسیون دوومیدانی نتوانسته ویزای سفر به اسکاتلند را بگیرد. فصیحی در حال حاضر رنکینگ 39 جهان را در ماده 100 متر در اختیار دارد و با قرار گرفتن در جمع 40 نفر اول این ماده، توانست سهمیه حضور در مسابقات داخل سالن جهان را در ماده 60 متر به دست آورد.
بنا بر ادعای مهدی مبینی، سرپرست فدراسیون دوومیدانی این موضوع در تاریخ 22 بهمن ماه نهایی شده و اتحادیه جهانی دوومیدانی دو روز بعد یعنی 24 بهمن ماه دعوتنامه فصیحی را ایمیل کرده تا او برای گرفتن ویزا اقدام کند. در شرایطی که باید امور بین الملل فدراسیون بلافاصله در همان تاریخ مراحل صدور ویزا را پیگیری می کرد، اما این اتفاق رخ نمی دهد و نماینده فدراسیون با چند روز تاخیر با سفارت مکاتبه می کند که به بن بست می خورد.
با توجه به این که اسکاتلند کشوری است که بخشی از آن در بریتانیا قرار دارد برای گرفتن ویزای آن باید از مسیر سفارت انگلستان اقدام شود. پرواضح است که انگلستان به خاطر تنش های سیاسی و کارشکنانه با ایران در چند سال اخیر سنگ اندازی زیادی در صدور ویزای ورزشکاران رشته های مختلف کشورمان کرده است. در مواقع محدودی هم که مجوز ورود ورزشکاران ایرانی را به کشورش داده با پروسه طولانی مدت و در دقیقه 90 روادید را صادر کرده است؛ بنابراین با توجه به شرایط موجود کاملا مشخص بوده که در مورد اعزام فرزانه فصیحی نیز باید پیش بینی همه این اتفاقات صورت می گرفته تا این ورزشکار حداقل از طریق کشوردیگری ویزای اسکاتلند را بگیرد. مثلا کشوری مثل صربستان، که او مدت هاست در آنجا تمرین می کند و مراوده خوبی با مسیولان دوومیدانی آنها دارد.
گفته می شود نمایندگی سفارت انگلستان در تهران مدت زمان لازم برای صدور ویزای فصیحی را 8 هفته اعلام می کند. آن هم در حالی که فدراسیون کمتر از 20 روز قبل مسابقات جهانی برای اخذ روادید درخواست کرده است. (رقابت های دوومیدانی داخل سالن قهرمانی جهان در اسکاتلند از روز جمعه 11 اسفند ماه آغاز شده است.)
جالب اینجاست که فرزانه فصیحی بعد از کسب عنوان سومی تور بین المللی قزاقستان در تاریخ 7 بهمن ماه در صفحه شخصی اش اعلام کرد که حضورش در مسابقات قهرمانی جهان مسجل شده است!
*برکناری مسیول امور بین الملل
با همه این ها در شرایطی که شخص اول فدراسیون باید پاسخگوی این گاف بزرگ باشد، اما او خودش را از هر خطایی مبرا می داند و تنها مدیر روابط بین الملل فدارسیون را مقصر به وجود آمدن این اتفاق تلخ شده است. او در مصاحبه ای گفته است؛ امور بین الملل فدراسیون باید در همان روز 13 فوریه یعنی 24 بهمن به وزارت امور خارجه نامه می زد و پیگیری می کرد و به ما اطلاع می داد که احتمالش خیلی ضعیف است ویزا بدهند. این تعلل از سوی امور بین الملل بوده و به نوعی یک کوتاهی صورت گرفته؛ چون اگر زودتر اعلام کرده بود ویزا در ایران صادر نمی شود، اقدام دیگری می کردیم و فصیحی را به صربستان می فرستادیم تا از طریق آنجا ویزا بگیرد و به اسکاتلند برود.
بازتاب منفی عدم اعزام فرزانه فصیحی به مسابقات قهرمانی جهان اسکاتلند روز گذشته کار را به جایی رساند که سرپرست فدراسیون دوومیدانی اعلام کرد، مدیر روابط بین الملل فدراسیون را به خاطر اشتباهاتی که از او سر زده برکنار کرده است. در این که مدیر بین الملل فدراسیون در انجام وظایف خود مرتکب کم کاری شده و جز افراد کم سابقه این حوزه است، شکی نیست، اما سوال اینجاست چرا سرپرست فدراسیون که خود را از جنس این رشته می داند در قبال اعزام مطرح ترین چهره حال حاضر دوومیدانی زنان این قدر بی توجه بوده است. حضور در رقابت های قهرمانی جهان تورنمنت کم اعتباری نیست که به راحتی از خاطر کسی برود و در تقویم سالانه این فدراسیون ثبت نشده باشد. مهمتر از همه این که بحث حضور فرزانه فصیحی در مسابقات اسکاتلند جز مواردی بوده که در جلسه کمیته فنی مطرح شده و مسیولان فدراسیون با توجه به روند رو به رشد رکورد های این ملی پوش، تقریبا مطمین بودند که او ورودی این رقابت ها را به دست می آورد؛ بنابراین بهتر است سرپرست فدراسیون به جای برخورد حذفی، با اظهارنظر های منطقی این بی تدبیری را توضیح دهد.
*جواد خسروشیری، اخراجی دوم
این برای دومین بار در چند وقت اخیر است که مهدی مبینی عذر کارمندان فدراسیون را می خواهد. او پیش از این نیز جواد خسروشیری، مربی باسابقه دوومیدانی را که از پرسنل قراردادی این فدراسیون بود را کنار گذاشت. دلیل اخراج خسروشیری نیز به داستان جنجالی دوی ماراتن امارات بر می گردد. نخستین دوره رقابت های دوی نیمه مارتن قهرمانی آسیا آبان ماه گذشته با میزبانی امارات برگزار شد و تیم ملی ایران به طرز عجیب و مشکوکی از مسابقات حذف شد و هیچ امتیازی برای آن لحاظ نشد. صابر چرخی، منصور بیات و محمدجعفر مرادی دونده های کشورمان بودند که در این پیکار ها شرکت کردند و به ترتیب به عناوین چهارم، ششم و هشتم رسیدند. با توجه به این که سه دونده بین 10 نفر اول مسابقات قرار داشتند و از خط پایان عبور کردند، مجموع امتیازت آنها، ایران را به عنوان اول تیمی و مدال طلا می رساند. اما مسیولان برگزاری رقابت ها اعلام کردند، چون فدراسیون دوومیدانی ایران درخواستی برای حضور در بخش تیمی مسابقات نداده، نماینده کشورمان از دور مسابقات حذف شد و تیم های هند، قزاقستان امارات رتبه های اول تا سومی را به دست آوردند. حاشیه ها به جایی رسید که گفته شد مقصر این اتفاق هم مسیول برکنار شده، روابط بین الملل فدراسیون بوده و او به درستی ثبت نام تیم را انجام نداده است. در نهایت، اما این خسروشیری بود که به دلیل این ماجرا اخراج شد چرا که او به عنوان سرپرست تیم به امارات رفته بود.
مهدی مبینی در حالی از آذر ماه امسال سرپرست فدراسیون دوومیدانی شده که در این مدت با حواشی زیادی دست به گریبان بوده است. اخراج حسین رسولی، قهرمان پرتاب دیسک بازی های آسیایی هانگژو از اردوی تیم ملی، قضاوت پراشتباه داوران در رقابت های جایزه بزرگ و باشگاهی داخل سالن کشور و انتصاب یک مجری تلویزیون در سمت نایب رییسی بانوان این فدراسیون از دیگر مواردی بوده که او را به سوءمدیریت متهم کرده است. فدراسیون دوومیدانی در یک سال گذشته دو سرپرست به خود دیده است. باید دید وزارت ورزش چه زمانی نام نویسی از کاندیدای انتخاب ریاست را اعلام می کند.
*دل نوشته دختر باد
فرزانه فصیحی بعد از جا ماندن از مسابقات جهانی در پستی در صفحه شخصی اینستاگرام خود در این باره نوشت: “از یک مسابقه دیگر هم جاماندم؛ قهرمانی جهانی. بدون اینکه خطایی کرده یا تقصیری داشته باشم. شاید درک ارزش حضور و سختی کسب ورودی مسابقات قهرمانی جهان برای عده ای قابل لمس نباشد، اما من هیچوقت بابت آن نه پاداش خواستم، نه حواله ای و نه اینکه خبرش را در سایت فدراسیون بزنند. بدون هیچ توقع و انتظاری حتی یک لوح تقدیر ساده.
من در سال های اخیر یاد گرفتم سطح توقعاتم را تا حد زیر صفر پایین بیاورم و امروز با وجود این حجم از ناملایمتی و نادیده گرفته شدن ها باز هم ادامه دادم. من فقط توقع داشتم در آماده ترین سال ورزشی ام و بعد از رکوردشکنی بروم با بزرگان جهان مسابقه بدهم و کاری کنم که در تاریخ ورزش بی سابقه بوده است، اما این اجازه به من داده نشد. دلیلش دیگر برایم مهم نیست که چرا اینگونه شد، چون بار اول نیست و بار آخر هم نخواهد بود، اما حالا پرچم ایران در محل مسابقات نیست. از وقوع اتفاق بی سابقه در تاریخ ورزش کشور جلوگیری شد و ناراحت کننده ترین اتفاق اینکه زحمات، تلاش و رویا های یک ورزشکار زیر پا له شد. هیچ کاری از دستم برنمی آید. چند روز ناراحتی می کنم، به خودم می آیم و ادامه می دهم. این روتین 15 سال سابقه ورزش من بوده است. “
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "چه کسی پاسخگوی بی تدبیری های فدراسیون دوومیدانی است؟ / برخورد حذفی برای فرار از مسیولیت " هستید؟ با کلیک بر روی استان ها، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "چه کسی پاسخگوی بی تدبیری های فدراسیون دوومیدانی است؟ / برخورد حذفی برای فرار از مسیولیت "، کلیک کنید.