نسبت دانشجو به بازار کار تابعی از مهارت است تا دانش / مدارک تحصیلی بالاتر گزینه های اشتغال را محدود می کند
معاون وزیر علوم در گفت وگو با آنا:
رییس موسسه پژوهش و برنامه ریزی آموزش عالی گفت: اینکه بپرسیم آیا شانس اشتغال با ادامه تحصیل در مقطع ارشد و دکتری افزایش می یابد، سوال درستی نیست؛ چرا که افزایش توان پژوهشگری در دوره تحصیلات تکمیلی ملاک است و مهارت ناظر به اشتغال محور نیست.
علی باقر طاهری نیا، معاون وزیر علوم در گفت وگو با خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، با اشاره به تناسب تعداد دانشجویان تحصیلات تکمیلی با وضعیت اشتغال در جامعه، اظهار کرد: نسبت دانشجو به بازار کار تابعی از مهارت است تا دانش. رده های مختلف تحصیلی از کاردانی تا دکتری بیشتر با افزایش دانش همراه است نه افزایش مهارت؛ بنابراین دانشجویان کارشناسی از طریق تحصیل به دنبال اشتغال هستند.
رییس موسسه پژوهش و برنامه ریزی آموزش عالی ادامه داد: اینکه بپرسیم آیا شانس اشتغال با ادامه تحصیل در مقطع ارشد و دکتری افزایش می یابد، سوال درستی نیست؛ چرا که افزایش توان پژوهشگری در دوره تحصیلات تکمیلی ملاک است و مهارت ناظر به اشتغال محور نیست.
طاهری نیا با بیان اینکه دانشجویان تحصیلات تکمیلی بیشتر در حوزه پژوهش محوری و تولید علم و دستیار پژوهشی، مشغول می شوند؛ بیان کرد: به دلیل اینکه دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری فرصت بیشتری برای شغل یابی دارند دارای درصد اشتغال بالاتری هستند، چرا که فرصت بیشتری برای دستیابی به شغل دارند نه اینکه، چون دکتری هستند شغل بهتری پیدا می کنند، اتفاقا هر چقدر مدرک تحصیلی بالاتر باشد معیار های انتخابی برای اشتغال محدود می شود و گزینه های تحقیقات و توسعه افزایش می یابد تا کار مهارتی و یدی! بنابراین؛ زمینه اشتغال تخصصی آنها محدودتر خواهد بود.
اعلام برنامه های اولویت دار برای سال 1403
وی درباره برنامه های اولویت دار موسسه در سال 1403 اظهار کرد: برنامه های موسسه پژوهشی و برنامه ریزی آموزش عالی بر اساس چندین اسناد بالادستی تدوین و تنظیم می شوند که سند تحول دولت مردمی از جمله آن است.
وی افزود: سند تحول دولت مردمی در حوزه آموزش عالی چالش هایی را بر شمرد که الگوی اجرای برنامه های موسسه در 2 سال گذشته قرار گرفت؛ بنابراین قصد داریم در سال 1403 مجدد از این برنامه ها بهره بگیریم.
طاهری نیا تصریح کرد: تامین مالی دانشگاه ها، عدالت آموزشی، کیفیت تحصیل در آموزش و … از جمله محور های سند تحول آموزش عالی است که پیشروی موسسه پژوهشی و برنامه ریزی آموزش عالی جهت اجرا خواهد بود.
رییس موسسه پژوهش و برنامه ریزی آموزش عالی با بیان اینکه تدوین برنامه دیگر در سال 1403 مربوط به برنامه وزیر علوم بوده که رای اعتماد از مجلس را اخذ کرده است، تاکید کرد: برنامه راهبردی موسسه، سومین ملاک برای تدوین اولویت های مان خواهد بود که یک برنامه 5 ساله بوده و اخیرا به تصویب رسیده است.
طاهری نیا گفت: اشتغال فارغ التحصیلان، کیفیت آموزش و نظام تامین مالی از جمله اقدامات موسسه پژوهشی و برنامه ریزی آموزش عالی در سال 1403 است که باید برای تحقق این امر مهم، تمام تلاش خود را بکار بگیریم.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "نسبت دانشجو به بازار کار تابعی از مهارت است تا دانش / مدارک تحصیلی بالاتر گزینه های اشتغال را محدود می کند" هستید؟ با کلیک بر روی بین الملل، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "نسبت دانشجو به بازار کار تابعی از مهارت است تا دانش / مدارک تحصیلی بالاتر گزینه های اشتغال را محدود می کند"، کلیک کنید.