خدمت رسانی دانشگاه به بازرگانان و تولیدکنندگان با راه اندازی 2 آزمایشگاه مرزی

خدمت‌رسانی دانشگاه به بازرگانان و تولیدکنندگان با راه‌اندازی 2 آزمایشگاه مرزی

خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ با در نظر گرفتن رشد سریع دامنه فعالیت های علمی و فناورانه و آثار چشمگیر حوزه علم و فناوری در توسعه نوآوری محور در زمینه های اقتصادی، اجتماعی و … با محور بیانات مقام معظم رهبری درباره نامگذاری سال های اخیر با عناوین «تولید، دانش بنیان اشتغال آفرین» و «مهار تورم، رشد تولید» در واقع اولویت گذاری در حوزه علم و فناوری و تولید دانش بنیان به منظور دستیابی به اهداف ویژه از اهمیت ویژ ه ای برخوردار است.

با توجه به نقش دانشگاه ها در این باره، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه در سال گذشته علاوه بر توسعه زیرساخت های لازم برای برنامه ریزی، تولید و انجام پژوهش و با در نظر گرفتن زیست بوم نوآوری کشور که شامل مراکز رشد، هسته های پژوهشی، شرکت های فناور و دانش بنیان، شتاب دهنده ها و … بوده به فعالیت های مختلفی در این حوزه ها پرداخته و تحرکات رو به جلویی را آغاز کرده  تا در سال جاری فناوری ها و دستاوردهای جدیدی را ارایه کند.

در همین راستا برای اطلاع از اقدامات انجام شده و برنامه های دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان غربی و واحد ارومیه در سال 1403 گفت وگویی داشتیم با محمدرضا ولیلو رییس این واحد دانشگاهی که در ادامه خواهیم خواند.

آنا: سال گذشته در حوزه علم و فناوری و تولید دانش بنیان چه فعالیت هایی در دانشگاه متبوع شما انجام و چه دستاوردهایی حاصل شد، تشریح بفرمایید.

ولیلو: رویدادهای مختلف ایده شو و استارت آپ ویکند در زمینه های هوش مصنوعی، شهر هوشمند و … شناسایی ایده ها و جهت دهی به آنها، نمایشگاه ها و فن بازارهای مختلف از محصولات دانشجویان هسته ها، شرکت های فناور و دانش بنیان مستقر در مرکز رشد این واحد دانشگاهی، کارگاه ها و سمینارهای مختلف در زمینه آموزش های مرتبط با کسب وکارهای نوپا، مدیریت بازاریابی بین المللی با رویکرد صادرات برای شرکت های دانش بنیان و برگزاری آموزش های تخصصی مبتنی بر نیازهای محیط کسب وکار ازجلمه فعالیت های واحد ارومیه در حوزه علم و فناوری و تولید دانش بنیان در سال گذشته بوده است.

عقد تفاهم نامه و قراردادهای مختلف با سازمان ها، ادارات و شرکت ها در راستای کمک به تجاری سازی طرح های فناورانه و حمایت از شرکت های فناور و دانش بنیان مرتبط با دانشگاه، توسعه همکاری های مشترک و زیست بوم استارت آپی، گردشگری و اقتصاد کشور، برگزاری همایش نقش معماری و شهرسازی بر گردشگری شهرهای مرزی از دیگر فعالیت های واحد ارومیه در حوزه علم و فناوری و تولید دانش بنیان در سال 1402 است.

شرکت های دانش بنیان در حوزه تولید و اشتغال نقش غیرقابل انکاری داشته و در صورتی که مسیر فعالیت این شرکت ها هموار شود، می توانند خلاهای موجود در حوزه تولید کشور را پُر کنند از این رو افزایش تعداد شرکت های دانش بنیان از جمله برنامه های دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه در راستای تحقق اقتصاد دانش بنیان و تاکید بر ضرورت این مسیله در بستر دانشگاه در سال 1403 خواهد بود.

آنا: اکنون چه تعداد هسته، واحد فناور و شرکت دانش بنیان در دانشگاه تان مستقر هستند؟ 

ولیلو: با هدف پیاده سازی و تجاری کردن ایده های نو مبتنی بر دانش، ایجاد زمینه کارآفرینی و حمایت از نوآوری و خلاقیت نیروهای محقق جوان به ویژه دانشجویان و کمک به رونق اقتصاد محلی و ملی، تعداد چهار هسته پژوهشی، 12 شرکت فناور و سه شرکت دانش بنیان و یک خانه خلاق در مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه مستقر هستند. برخی از محصولات این شرکت ها در زمینه های مختلفی از قبیل کیت های تشخیص سرطان و کیت های تشخیصی بالینی، انیمیشن و بازی های رایانه ای، سنسورهای ورزشی، تجهیزات مرغداری و.. است.

شرکت «زیست بنیان طب هیوا» در زمینه تولیدات کیت های تشخیص پژوهشی و کیت های تشخیص بالینی همه سرطان ها به سه روش سرطان رپید تست و الیایزا و پی سی آر و کیت های تشخیصی سرطان رحم و اچ پی وی که یکی از مهم ترین عامل آن بوده بسیار به روز است و در زمینه سرطان روده، کیت های ویتامین ها، هورمون ها و داروی ضدویروس و ضد کنه فعالیت می کند.

شرکت«نوآوران زندگی ساز نصیر» در زمینه محصولاتی که نیاز افراد کم شنوا و نیازمند پروتز را پوشش می دهد فعالیت می کند و نخستین سمعک ایرانی را تولید کرده است.

دستگاه هشداردهنده صوتی وایرلس و تنظیم کننده زمان و سرعت برای تمرینات ورزشی سرعتی و استقامتی تولید دانشجوی کارشناسی ارشد تربیت بدنی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه و مدیرعامل شرکت دانش بنیان مستقر در مرکز رشد این واحد دانشگاهی بوده که برای اتوماسیون کردن کارهای مربیگری در رشته های ورزشی رکوردی مانند اسکیت، دوومیدانی و دوچرخه سواری کاربرد دارد. نخستین خانه خلاق نیز در مرکز رشد واحد ارومیه مشغول به فعالیت است.

آنا: برنامه های واحد دانشگاهی متبوعتان در سال 1403 در حوزه های مختلف به ویژه در حوزه علم و فناوری و دانش بنیان و تقویت آن چیست؟ 

ولیلو: دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان غربی در حوزه آزمایشگاه ها فعالیت های موثری انجام داده که برنامه ریزی برای راه اندازی آزمایشگاه همکار غذا و دارو دانشگاه آزاد اسلامی واحد ماکو با همکاری منطقه آزاد و راه اندازی آزمایشگاه تجزیه مواد غذایی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوی برای ارایه خدمات به «مرز رازی» از نمونه های آن بوده که کمک شایانی به بازرگانان و تولیدکنندگان محسوب می شود.

اخذ مجوز مرکز آموزش همکار استاندارد دانشگاه آزاد اسلامی که به وسیله آن دانشگاه در آموزش دوره های تخصصی مدیران کنترل کیفی مراکز تولیدی استان مشارکت خواهد داشت و آزمایشگاه بتن واحدهای ارومیه، مهاباد و سلماس در حال شکل گیری بوده که از دیگر برنامه های دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان غربی در حوزه آزمایشگاه هاست.

کارگاه مرکزی ساخت و تولید قالب های صنعتی و قطعات مورد نیاز بخش صنعت دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوی نیز راه اندازی و اکنون در حال فعالیت است.

آنا: چنانچه از سرای نوآوری بهره مند هستید، فعالیت های برجسته و تازه ترین فعالیت این سرا در سال گذشته چه بوده و چه برنامه ای برای سال جاری سرا متصور هستید؟

ولیلو: صدور مجوز سرای نوآوری امنیت غذایی، صنایع کشاورزی و دامی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه با در نظر گرفتن موقعیت استان آذربایجان غربی به عنوان استانی که دارای 33 درصد کشاورزی بوده و راه اندازی سرای نوآوری اقتصاد دیجیتال و تجارت الکترونیک این واحد دانشگاهی از مهم ترین برنامه های دانشگاه در حوزه پژوهش است.

از برنامه های پیش روی دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان غربی می توان راه اندازی سرای نوآوری تولیدات گیاهی و دامی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مهاباد و صنایع تبدیلی کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوی را ذکر کرد.

سرای نوآوری، مدل دانشگاه آزاد برای تبدیل شدن به دانشگاه کارآفرین بوده و با ایجاد سرا های نوآوری به دنبال تبدیل به دانشگاه نسل سوم است.

آنا: برنامه های واحد دانشگاهی متبوعتان در سال جاری در حوزه های مختلف به ویژه در حوزه علم و فناوری و دانش بنیان و تقویت آن چیست؟ 

ولیلو: توسعه زیرساخت های مورد نیاز مرکز رشد، سرای نوآوری و شرکت های دانش بنیان از الزامات ضروری در شتاب دهنده در مسیر حوزه علم و فناوری هستند.

حمایت از ایده ها، هسته های پژوهشی و فعالیت های نوآورانه و موثر در حوزه علم و فناوری و فناور محور دانشجویان و اعضای هییت علمی، حمایت های تشویقی از اعضای هییت علمی فناور، توسعه آزمایشگاه های تخصصی تحقیقاتی و پروژه های مرتبط با صنعت و مراکز تحقیقاتی واحد و مرکز خدمات آزمایشگاهی و کارگاهی استان، برگزاری همایش فن بازار، کنفرانس و نمایشگاه های نوآوری و فناوری در راستای نیازهای جامعه و کسب وکارهای نوپا در سطح منطقه ای، ملی و بین المللی نیز از برنامه های دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه در حوزه های مختلف به ویژه در حوزه علم و فناوری و دانش بنیان و تقویت آن است.

آنا: در حوزه مهارت و کارآفرینی چه فعالیت هایی در سال گذشته صورت گرفت و چه برنامه ای برای سال جدید دارید؟ 

ولیلو: از مهم ترین برنامه های دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان غربی در حوزه مهارت و کارآفرینی در سال گذشته می توان اجرای طرح پویش و رویداد صدرا را ذکر کرد. طرح پویش طرحی دانشجو محور در راستای تقویت توانمندی و کارورزی دانشجویان در ارتباط با صنعت است این دانشگاه با حضور در واحدهای صنعتی در تلاش بوده در قالب این طرح همکاری های این دانشگاه به ویژه دانشکده مهارت و کارآفرینی را با بخش صنعت، تولید و جامعه بیش ازپیش گسترده کند.

در همین راستا، عملیاتی شدن طرح پویش، موجب تحول چشمگیر در ایجاد اشتغال و راه اندازی استارت آپ ها و کسب وکارهای جدید شده و از مهم ترین اقدامات صورت گرفته در این باره، انعقاد تفاهم نامه همکاری دانشگاه آزاد اسلامی ارومیه با 24 کارخانه و شرکت تولیدی بزرگ بوده که از این تعداد 16 مورد وارد مرحله عملیاتی و تعداد 842 دانشجو نیز در قالب طرح پویش ثبت نام و در حال فعالیت در شرکت ها و مراکز تولیدی هستند.

اجرای رویداد صدرا (صنعت، دانشگاه، راه اشتغال) با هدف فراهم کردن شرایط اشتغال و ارتقای آمادگی دانشجویان از طریق توام کردن آموزش تخصصی و مهارت حرفه ای و ایجاد ارتباط و پیوند نظام مند میان دانشگاه، صنعت و جامعه از دیگر برنامه های دانشگاه در حوزه اشتغال و آمادگی دانشجویان است.

مراکز صنعتی، تولیدی و کارآفرینی با حضور در دانشگاه و معرفی زمینه خدمات خود، امکان شناسایی دانشجویان مستعد را فراهم آورده و با گزینش دانشجویان متقاضی اشتغال، زمینه فعالیت دانشجویان در مراکز یاد شده را ایجاد می کند. دانشجویان شرکت کننده در این طرح با فراگیری مهارت های تخصصی، بخشی از شهریه تحصیلی خود را از طریق صنعت دریافت کرده و آینده شغلی و حتی فرصت کارآفرینی را برای خود فراهم می کنند.

این رویداد از 23 تا 25 بهمن 1402 با حضور حدود 40 واحد تولید و کارخانه ها بزرگ و شرکت در زمینه های فعالیتی مختلف در محل دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه برگزار شد.

آنا: برای توسعه زیست بوم فناوری در کشور چه پیشنهادی دارید؟

ولیلو: برای تقویت زیست بوم فناوری کشور سرمایه گذاری در حوزه های مختلف مانند شتاب دهنده ها؛ مراکز رشد، پارک های علم و فناوری، مراکز نوآوری صنعتی و دانشگاهی و شرکت های دانش بنیان به عنوان بستر اصلی نوآوری باید توسعه و گسترش یابد.

بسته های حمایتی مختلف به صورت عملی و کاربردی، زنجیره ساختاری بین دانشگاه و صنعت با رویکرد نوین به عنوان حلقه ای از زنجیره اقتصاد مبتنی بر فناوری توسعه یابد.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "خدمت رسانی دانشگاه به بازرگانان و تولیدکنندگان با راه اندازی 2 آزمایشگاه مرزی" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "خدمت رسانی دانشگاه به بازرگانان و تولیدکنندگان با راه اندازی 2 آزمایشگاه مرزی"، کلیک کنید.