آغاز دوران جدید در استقلال و پرسپولیس
سپهر ستاری: در شرایطی که 5 اردیبهشت آخرین مهلت حل مشکل مالکیت مشترک 2 باشگاه استقلال و پرسپولیس برای کسب مجوز حرفه ای است، به نظر می رسد گام های نهایی برای این اتفاق برداشته شده است. ابتدای سال صحبت هایی مبنی بر انتقال سهام سرخابی های پایتخت به 2 بانک ملت و تجارت مطرح شد ولی این موضوع به نتیجه نرسید و حالا قرار است اتفاقات جدیدی در بحث مالکیت این 2 باشگاه رخ دهد. تصمیمی که در شرایط فعلی مشکل آن ها برای حضور در لیگ قهرمانان آسیا را حل خواهد کرد ولی مشخص نیست که پس از واگذای، چه آینده ای در انتظار این 2 تیم خواهد بود.
رونمایی از مالکان جدید استقلال و پرسپولیس
پس از کش وقوس های فراوان، سرانجام وزارت ورزش تصمیم نهایی برای انتقال مالکیت استقلال و پرسپولیس را گرفته و این 2 باشگاه به زودی به مالکان جدید واگذار خواهند شد. براساس اخبار منتشرشده، استقلال به هلدینگ خلیج فارس واگذار می شود و پرسپولیس هم قرار است به کنسرسیومی متشکل از 6 بانک برسد. 30 درصد سهام سرخپوشان به بانک شهر می رسد و بانک های ملت و تجارت 20 درصد از سهام را در اختیار می گیرند. بانک های صادرات، رفاه و اقتصادنوین هم هر کدام 5 درصد از سهام پرسپولیس را در اختیار می گیرند.
گفته می شود هدلینگ خلیج فارس تنها 5 درصد سهام استقلال را خریداری خواهد کرد و 80 درصد دیگر به شرکت های زیرمجموعه این هلدینگ واگذار می شود که شرکت های پتروشیمی بندرامام، شرکت پتروشیمی بوعلی، شرکت فجر انرژی و شرکت پتروشیمی پارس، مبین انرژی و پتروشیمی نوری هستند.
براساس اطلاعات سایت تجارت نیوز، مجموع سود خالص پتروشیمی خلیج فارس و زیرمجموعه های متقاضی خرید استقلال در بازی 9 ماهه سال 1402، مبلغ 94 هزار میلیارد تومان و مجموع سود خالص بانک های متقاضی پرسپولیس حدود 45 هزار میلیارد است.
رویاپردازی هواداران؛ از خریدهای بزرگ تا ورزشگاه اختصاصی!
پس از انتشار اخبار مربوط به مالکان جدید استقلال و پرسپولیس، هواداران این 2 باشگاه واکنش های زیادی نسبت به این موضوع نشان دادند. استقلالی ها که قبلا نسبت به واگذاری این باشگاه به بانک تجارت راضی نبودند، واکنش مثبتی نسبت به حضور هلدینگ خلیج فارس نشان دادند و از این تصمیم راضی هستند. پرسپولیسی ها هم شرایط مشابهی نسبت به هواداران تیم رقیب دارند و منتظر ورود مالکان جدید هستند. با توجه به شرایط مالی بسیار خوب مالکان جدید استقلال و پرسپولیس، هواداران این تیم امیدوارند تا در سال های آینده شرایط متفاوتی را تجربه کنند. آن ها در فضای مجازی معتقدند پس از این تغییرات، می توان به خرید ستاره های مطرح و اتفاقات مهمی چون ساخت ورزشگاه اختصاصی و تیم داری در رشته های مختلف ورزشی امیدوار بود.
استقلال و پرسپولیس در سال های اخیر به دلیل محدودیت های مالی نتوانسته اند با تیم های قدرتمند آسیایی رقابت کنند و حتی در لیگ برتر هم کار سختی برای رقابت با تیم های متمول دارند. اتفاقات اخیر اما باعث شده هواداران 2 تیم تصور کنند که مشکلات مالی به زودی تمام خواهد شد اما به نظر می رسد راهی طولانی برای رخ دادن این اتفاقات وجود دارد.
ریسک بزرگ واگذاری بدون درآمد پایدار
در سال های اخیر هر گاه بحث خصوصی سازی و واگذاری استقلال و پرسپولیس مطرح شده، کارشناسان از لزوم حل شدن موانع درآمدی آن ها صحبت کرده اند. مهم ترین منبع درآمدی برای این 2 باشگاه پرطرفدار حق پخش تلویزیونی است که پس از سال ها هنوز حل نشده و به نظر می رسد عزم جدی هم برای آن وجود ندارد. این درحالی است که در همه جای دنیای حق پخش یک منبع مهم و غیرقابل انکار در درآمدهای باشگاه هاست. در ایران اما تیم ها سال هاست که از این حق محروم هستند و بدون آن خصوصی سازی هم ممکن نیست. در کنار حق پخش تلویزیونی، استقلال و پرسپولیس از درآمد مهمی چون تبلیغات محیطی هم بی بهره هستند و عملا هیچ منبع درآمدی قابل توجهی ندارند.
واگذاری استقلال و پرسپولیس نیاز به درآمد پایدار دارد تا این 2 باشگاه به سوددهی برسند. در غیر این صورت حتی در صورتی که آن ها به سهامداران واگذار شوند هم بدون درآمد پایدار سرنوشتی مشابه با خصوصی سازی های قبلی برایشان رقم خواهد خورد.
در سال های اخیر بانک های مختلفی هم وارد عرصه تیم داری شده بودند که سرانجام تلخی داشتند و حتی تیم های نفتی هم این روزها شرایط چندان جالبی ندارند. از طرفی نگرانی بزرگ دیگری که در خصوص این واگذاری وجود دارد، نحوه انتخاب مدیران جدید 2 باشگاه است. مشخص نیست که پس از واگذاری، قرار است صندلی های مدیرعاملی و هییت مدیره استقلال و پرسپولیس به چه کسانی برسد و خطر ورود افراد غیرمتخصص هم احساس می شود.
وضعیت نامشخص بدهی ها
باشگاه های استقلال و پرسپولیس علی رغم تسویه بدهی های قطعی برای حضور در لیگ قهرمانان آسیا، هنوز بدهی های دیگری دارند که تکلیف شان مشخص نشده است. همین حالا پرونده های شکایت ریکاردو سا پینتو عزیزبک آمانوف از استقلال در دادگاه CAS در جریان است و به زودی حکم آن صادر خواهد شد. از طرفی 2 باشگاه بیش از 50 درصد قرارداد این فصل بازیکنان و مربیان خود را هم پرداخت نکرده اند و استقلال حتی نیمی از قرارداد فصل گذشته را هم بدهکار است. چندی پیش هم مهیار عسگریان، مدیرعامل شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی مدعی شد این شرکت از سال 1392 حدود 250 میلیارد تومان طلبکار است که بخشی از آن، به سرخابی های پایتخت مربوط می شود.
با وجود جدی شدن بث واگذاری استقلال و پرسپولیس هنوز تکلیف این بدهی ها مشخص نیست و کسی نمی داند که وزارت ورزش باید آن ها را پرداخت کند یا این وظیفه بر دوش مالکان جدید خواهد بود. از طرفی در روزهایی که بحث انتقال 85 درصد سهام استقلال و پرسپولیس جدی شده، صحبتی در خصوص 10 درصدی که 2 سال پیش به مردم فروخته شد وجود ندارد. 2 سال قبل برای نخستین بار 10 درصد از سهام 2 باشگاه به فروش رسید که نه تکلیف مبالغ مربوط به آن مشخص شده و نه وضعیت کسانی که سهم ها را خریداری کردند. حسین قربان زاده، رییس سابق سازمان خصوصی سازی سال قبل مدعی شد که مدیران استقلال برای هدر دادن درآمد بورسی این باشگاه دادگاهی می شوند که این اتفاق هنوز رخ نداده و در پرسپولیس هم وضعیت درآمد بورسی مشخص نیست.
258 258
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "آغاز دوران جدید در استقلال و پرسپولیس" هستید؟ با کلیک بر روی ورزشی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "آغاز دوران جدید در استقلال و پرسپولیس"، کلیک کنید.