هشدار متخصصان درباره همه گیریِ بعدی جهانی

هشدار متخصصان درباره همه‌گیریِ بعدی جهانی

متخصصان علوم پزشکی هشدار دادند آنفلوآنزا عامل بیماری زایی است که به احتمال زیاد در آینده نزدیک باعث ایجاد یک بیماری همه گیر جدید خواهد شد.

به گزارش مجله عصر نو، یک نظرسنجی بین المللی که بنابر اعلام «گاردین» آخر هفته آینده منتشر می شود، نشان می دهد 57 درصد از متخصصان احتمال می دهند یک سویه از ویروس آنفلوآنزا علت شیوع بعدی بیماری های عفونی مرگبار در سطح جهان خواهد بود.

«جان سلمانتون گارسیا» از دانشگاه کلن که این مطالعه را انجام داده است، تاکید کرد: این باور که آنفلوآنزا بزرگترین تهدید همه گیری در سطح جهان است بر اساس تحقیقات طولانی مدتی به دست آمده که نشان می دهد این ویروس به طور مداوم در حال تکامل و جهش است.

این کارشناس افزود: اگرچه هربار تلاش می شود با سویه های مختلف آنفلوآنزا به اندازه کافی مقابله شود و آنها فعلا در حد خطرناک ارزیابی نمی شوند، اما این موضوع لزوما برای همیشه صادق نخواهد بود.

جزییات این نظرسنجی شامل ارزیابی نظر 187 دانشمند جهانی قرار است در کنگره میکروبیولوژی بالینی و بیماری های عفونی (ESCMID)  فاش شود که آخر هفته آینده در بارسلونا برگزار می شود.

براساس بخشی از اطلاعات منتشرشده از این پژوهش، 21 درصد از کارشناسانی که در این مطالعه شرکت کردند، اعتقاد دارند محتمل ترین عامل بعدی همه گیری پس از آنفلوآنزا، احتمالا ویروسی است به نام بیماری ایکس X که هنوز برای علم ناشناخته است.

آنها درباره بیماری ایکس بر این باورند که همه گیری بعدی ممکن است از سوی میکروارگانیسمی که هنوز شناسایی نشده است، ایجاد شود درست همانطور که ویروس عامل کووید-19 پیدا شد و در سال 2019 همه گیری جهانی را شکل داد. در واقع برخی از دانشمندان هنوز بر این باورند که سارس کوو-2 (عامل کووید – 19) همچنان یک تهدید محسوب می شود به طوری که 15 درصد از دانشمندان این مطالعه، آن را محتمل ترین علت همه گیری در آینده نزدیک ارزیابی می کنند.

سایر میکروارگانیسم های کشنده – مانند ویروس های لاسا، نیپا، ابولا و زیکا – تنها از سوی یک تا دو درصد از پاسخ دهندگان به عنوان تهدیدهای جدی جهانی ارزیابی شدند.

به گفته «جان سلمانتون گارسیا»، مسیول این مطالعه جهانی آنفلوآنزا تا حد زیادی تهدید شماره یک از نظر احتمال همه گیری از سوی بیشتر دانشمندان جهان معرفی می شود.

این نتایج در حالی ارایه خواهد شد که هفته گذشته نیز سازمان جهانی بهداشت نسبت به شیوع آنفلوآنزای پرندگان ( سویه اچ5ان1 H5N1) که باعث میلیون ها مورد ابتلا در سراسر جهان شده است، ابراز نگرانی کرد. شیوع این بیماری در سال 2020 آغاز و تاکنون منجر به مرگ یا تلف شدن ده ها میلیون طیور و نابودی میلیون ها پرنده وحشی شده است.

این ویروس به تازگی به گونه های پستانداران نیز گسترش یافته است به طوری که گزارش شده گاوهای اهلی در 12 ایالت آمریکا آلوده شده اند و نگرانی ها در مورد خطرات این بیماری برای انسان بیش از پیش افزایش یافته است.

«اد هاچینسون»، ویروس شناس دانشگاه گلاسکو در این زمینه گفته است ظهور ویروس آنفلوآنزای پرندگان در گاوها تعجب آور است زیرا خوک ها تاکنون به این ویروس مبتلا شده بودند اما تا همین اواخر گزارشی از ابتلای گاوها نبود و این موضوع را نباید دست کم گرفت.

به گفته او، ابتلای گاوها به ویروس آنفلوآنزای پرندگان به این معنا است که خطر ورود ویروس به حیوانات مزرعه بیشتر شده و نگرانی درباره انتقال از حیوانات مزرعه به انسان نیز افزایش می یابد.

با توجه به گزارش ها درباره شیوع آنفلوآنزای پرندگان، دانشمندان نسبت به چشم انداز یک بیماری همه گیر آنفلوآنزا هشدار می دهند. اگرچه آنها همچنین خاطرنشان می کنند که واکسن هایی علیه بسیاری از گونه های آنفلوآنزا از جمله آنفلوآنزای پرندگان قبلا ساخته شده است و می توان امیدوار بود که غافلگیری کووید-19 رخ ندهد.

به گزارش ایندیپندنت، در عین حال کارشناس دانشگاه کلن و انجام دهنده این مطالعه جدید، نسبت به فراموش کردن رعایت نکات بهداشتی هشدار داده و گفت: مردم به عادت های قبلی نظیر سرفه کردن در دستانشان و سپس دست دادن با افراد دیگر بازگشته اند. ماسک زدن کنار گذاشته شده و به بسیاری از عادت های خطرناک قبلی برگشته ایم؛ اینها ممکن است ما را پشیمان کنند.

انتهای پیام

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "هشدار متخصصان درباره همه گیریِ بعدی جهانی" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "هشدار متخصصان درباره همه گیریِ بعدی جهانی"، کلیک کنید.