ارسال پرونده روستای اصفهک برای ثبت جهانی به سازمان جهانی گردشگری
مجله عصر نو/خراسان جنوبی مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی گفت: پرونده روستای اصفهک برای ثبت جهانی به سازمان جهانی گردشگری ارسال شد.
هادی شاه وردی، در این خصوص بیان کرد: در مرحله اول ارزیابی و بازدید میدانی از روستای اصفهک به عمل آمد و کمیته های راهبردی توسعه گردشگری روستا در استان ها شکل گرفت و اکنون پرونده این روستا با همکاری معاونت گردشگری وزارت تدوین و به سازمان گردشگری ملل متحد ارسال شد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی افزود: روستای اصفهک یکی از 8 روستای کاندیدا برای ارایه به سازمان جهانی است و روستای میمند کرمان، روستای کندلوس مازندران، روستای قلعه بالا سمنان ، روستای پالنگان کردستان، روستای ابیانه اصفهان، روستای فهرج یزد و روستای بیشه لرستان دیگر روستاهایی هستند که به عنوان نمایندگان جمهوری اسلامی ایران در این رقابت جهانی شرکت خواهند کرد.
وی گفت: سازمان جهانی جهانگردی (UNWTO) از سال 2021 موضوعی را تحت عنوان دهکده های جهانی گردشگری مطرح و هدف از این اقدام را پیشبرد نقش گردشگری در حفاظت از روستاها عنوان کرده، بر این اساس موضوعاتی از جمله مناظر طبیعی، فرهنگی، ارزش ها و فعالیت های محلی شامل خوراک شناسی و حفظ هویت بومی روستاها مورد تاکید قرار گرفته است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی در مورد روش های ابتکاری و نوآوری صورت گرفته در روستای اصفهک در زمینه توسعه گردشگری گفت: احیای خانه های روستا، برگزاری تورهای امیدواری و پایلوت گردشگری نجوم از جمله روش های ابتکاری و نوآوری در این روستا است.
وی در مورد احیای خانه های روستا گفت: اصفهک با حدود هزار سال قدمت دارای بافت خشت و گلی است، در سال 1978 در روستای اصفهک زلزله ای مهیب باعث شد بخش زیادی از روستا از بین رفته و مردم جان خود را از دست بدهند. فرزندان قربانیان و افرادی که در آن سال ها زلزله را تجربه کرده بودند پس از 30 سال با ایجاد کارگاه خشت سازی و درک اصول معماری و توسعه پایدار، شروع به احیای خانه های پدری خود و تبدیل آن ها به اقامتگاه های بومگردی با معماری بومی کردند. آنها موفق به دریافت جایزه معمار سال آسیا شدند و هم اکنون اصفهک به مقصد گردشگران تبدیل شده است.
شاه وردی در مورد برگزاری تورهای امیدواری بیان کرد: تلاش جوانان اصفهک در احیای خانه ها، تشکیل تعاونی و مشارکت آن ها در توسعه روستا پس از زلزله برای بسیاری از مردم الگو شد، به طوری که برای ترویج روحیه امیدواری میان زلزله زدگان کشور، تورهایی به مقصد اصفهک با مفهوم تورهای امیدواری برگزار شد تا از آن ها الگوبرداری شود.
وی ادامه داد: مردم روستای اصفهک، گردشگری را به عنوان محور توسعه روستای خود انتخاب کردند. آنها مرکز پژوهشی زلزله شناسی در روستا ایجاد کردند که محلی برای مباحث علمی دانشگاه ها شده است. آن ها همچنین برنده جایزه TO DO Award آلمان شدند.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی افزود: جوانان که مدیریت گردشگری اصفهک را برعهده گرفتند، با وضع قوانین خاص، از استقرار برج های نوری در کوچه های روستا جلوگیری کرده و آن ها را با فانوس های کوچک روشن می کنند تا از آلودگی نوری روستا کاسته شود. آن ها همچنین، روستای خود را به مرکز گردشگری نجوم و یکی از مناطق پایلوت پروژه آسمان تاریک تبدیل کردند. آنها با ایجاد یک میدان رصدخانه در روستا باعث شدند تورهای گردشگری نجوم بطور مستمر وارد این روستا شوند.
وی یادآورشد: گردشگری کویر و بیابان و گردشگری نجوم از خاص ترین فعالیت های گردشگری روستا است و اصفهک دارای محصولات کشاورزی و یک گونه خاص از نعنا با برند ویژه اصفهک است و راه اندازی 7 اقامتگاه بوم گردی و مراکز پذیرایی در بافت روستا از دیگر اقدامات ارزشمند جامعه محلی روستا است.
شاه وردی خاطرنشان کرد: با ثبت اصفهک به عنوان دهکده جهانی گردشگری، ظرفیت های بی نظیر استان خراسان جنوبی بیش از پیش به جهانیان معرفی شود.
انتهای پیام
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "ارسال پرونده روستای اصفهک برای ثبت جهانی به سازمان جهانی گردشگری " هستید؟ با کلیک بر روی فرهنگ و هنر، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "ارسال پرونده روستای اصفهک برای ثبت جهانی به سازمان جهانی گردشگری "، کلیک کنید.