آمریکا با رویای آمریکایی پیشرفت کرد، رویای ما ایرانی ها کجاست؟ مبادا آینده ما گم شود!
به گزارش خبرگزاری مجله عصر نو، علیرضا نصر اصفهانی عضو هییت علمی مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی با اشاره به این موضوع که اینوتکس هم مانند بسیاری از رویدادها حاصل رویای یک فرد بوده است، گفت:« هر یک از ما قطعا در دوران کودکی به آینده فکر کرده ایم. همه تلاش های جمعی حاصل یک رویا بوده تا جایی که در نتیجه آن سرنوشت مشترک برای جامعه شکل گرفته است.»
او ادامه داد:«همانطور که نوروز در ذهن ایرانیان مانند یک داستان رویایی جا افتاده است، پروژه توسعه و پیشرفت نیز درست مانند نوروز نیاز به یک داستان رویایی در ذهن مردم دارد.»
رویا چیزی از جنس حس و هنر است نه صرفا دانش
او با اشاره به این موضوع که ملت هایی که از آینده در ذهن خود تصویر دارند می توانند در آینده پیشرفت کنند، گفت:« کشورهایی مانند عربستان و امارات با تلاش های خود دنبال ساختن تصویری از آینده در ذهن خود و جوامع خود هستند. درست همانطور که آمریکا در قرن بیستم رمان نوشت، فیلم ساخت و تصاویر تمام قامت شوق برانگیز از آینده ایجاد کرد. آمریکا توانست در ذهن ها، قهرمانان آمریکایی خلق کند و مردم اینطور تصور کنند که قهرمانان جهان آمریکایی هستند. اما در واقعیت اینطور نیست.»
نصر اصفهانی ادامه داد:« ما زمانی می توانیم فناوری تولید رویا داشته باشیم که بتوانیم فرهنگ تولید کنیم، درست همان کاری که آمریکایی ها کردند. رویا چیزی از جنس حس و هنر است نه صرفا دانش؛ رویا ابزار و نهاد میخواهد.»
ایلان ماسک کارآفرین صرف نیست؛ رویاپرداز است
او در مورد این ابزارها و نهادها گفت:« اول از همه رویا یک نابغه و رویاپرداز میخواهد. فردی مانند ایلان ماسک، صرفا یک کارافرین یا یک آینده پژوه نیست، کسی است که رویا خلق می کند. ما باید دنبال چنین آدم هایی باشیم، انسان های معمولی در وهله اول نمی توانند چنین تصاویری ایجاد کنند بنابراین اولین قدم رویا نوابغ هستند. اینکه ما در ایران رویاپردازان را کمتر می بینیم بخاطر این است که همه را در یک قالب رشد میدهیم. بنابراین باید توجه داشته باشیم که ما دنبال نوابغی هستیم که می خواهند جهان را به شکل دیگری بسازند و تصاویری از آینده در ذهن خود ساخته اند.»
او در مورد تصویرسازی از آینده گفت:« دومین چیزی که ما برای خلق آینده می خواهیم، تولید ادبیات آینده است. باید بدانیم سناریوسازی و چشم اندازپردازی است که کشورهایی مانند چین و عربستان را رو به جلو برده است؛ چرا که این سناریوها و چشم اندازها، به رویای آینده مشروعیت داده است.»
ما تصویری از آینده نداریم
او با تاکید بر این موضوع که آینده باید مشروعیت پیدا کند، ادامه داد:« سومین چیزی که به آینده مشروعیت می دهد سینما و هنر است، سینما برای آمریکایی ها یعنی آینده؛ چرا که سینما برای آن ها سرگرمی نیست بلکه استراتژی آن ها برای خلق آینده است. همه ما در کودکی داستان های علمی تخیلی همچون بیست هزار فرسنگ زیر دریا را خوانده ایم و این چیزی است که ما امروز در جامعه خود نداریم؛ نه در داستان هایمان، نه در فیلم هایمان، نه در کتاب و نه در نقاشی ها تصویری از آینده نداریم، آینده ما گم شده است. بنابراین؛ اگر ما امروز تکنولوژی هراسی داریم به این دلیل است که ما تصویری از آینده نداریم.»
رویا امری مردمی است
نصراصفهانی گفت:«رویا امری مردمی است. ما فکر می کنیم رویا را نخبگان گسترش می دهند اما در واقع این مردم هستند که در واقعیت رویا را منتشر میکنند. چرا آرش برای مردم یک اسطوره است؟ چون هزاران آرش در جامعه شکل پیدا کرد و در نهایت این مردم بودند که داستان آرش را برای کودکان خود و دیگران تعریف می کردند، در نهایت داستان آرش مشروعیت پیدا کرد.»
او گفت:« در کنار خلق داستان ها، اسطوره ها و تصاویر به نهادها نیز نیاز داریم تا از آینده یک اکوسیستم بسازیم. نکته ای که وجود دارد این است که این دولت ها نیستند که رویا خلق می کنند، بلکه شرکت های خصوصی هستند که به خلق و پیشرفت رویا کمک می کنند. موسسات مختلفی در نقاط مختلف دنیا وجود دارند که از آینده سند تولید میکنند و هر روز اسناد جدید بسیاری خلق می کنند.»
ما به رهبران اجتماعی نیاز داریم
او با بیان این موضوع که برای خلق رویای آینده ما به رهبران اجتماعی نیاز داریم گفت:« آن چه به ما کمک می کند این است که انسان ها با یکدیگر ریزنهادها را شکل دهند، کنشگر شوند و با حاکمیت صحبت کنند، تا رویای اجتماعی، ملی و وحدت بخش شکل بگیرد. چرا که در بروکراسی نمی توان تحول ایجاد کرد اما در ارتباطات شبکه ای میتوان تغییر و تحول ایجاد کرد. بنابراین به تنهایی نمی توان در ساختار دولتی کنشگری شکل داد. وقتی ایده انقلاب به مردم رسید افرادی همچون شهید بهشتی حضور داشتند که رویای انقلاب را به ذهن مردم انتقال داد. بنابراین ما به کنشگران و رهبران اجتماعی، ایتلاف هدایتگر و کنشگران مرزی نیاز داریم تا از آینده در ذهن مردم تصویر بسازیم.»
نقش پررنگ هوش مصنوعی در شکل گیری تصویر آینده
او ادامه داد:« چیز دیگری که به تولید تصویر آینده کمک می کند فناوری و به ویژه هوش مصنوعی است؛ هوش مصنوعی تصاویر زیادی از آینده ساخته است که هم نمونه های بدبینانه و هم خوشبینانه در آن ها دیده می شود. با این حال، ما به چیزی نیاز داریم که تصویری از آینده شکل دهد تا ما از ذهنیت مبهم خود در مورد آینده فاصله بگیریم، بنابراین می توان هوش مصنوعی و فناوری را در این مورد مهم و کارساز دانست.»
او ادامه داد:« در حال حاضر، بین مردم نسبت به آینده ، احساسات متفاوتی وجود دارد، برخی فکر می کنند آینده ترسناک است و برخی دیگر به دنبال رویای آمریکایی و یا رویایی هندی بالیوودی هستند. ما هم در تصویر ایران آینده باید از همه ظرفیت های رویاسازی مانند شعر، موسیقی، آواز، معماری، داستان، …بهره بگیریم»
او در پایان گفت:« رویای توسعه و پیشرفت زمانی شکل می گیرد که نخبگان ما، اساتید دانشگاه و … به آینده امیدوار باشند.»
227227
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "آمریکا با رویای آمریکایی پیشرفت کرد، رویای ما ایرانی ها کجاست؟ مبادا آینده ما گم شود!" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "آمریکا با رویای آمریکایی پیشرفت کرد، رویای ما ایرانی ها کجاست؟ مبادا آینده ما گم شود!"، کلیک کنید.