مهم ترین اخبار اجتماعی جهان در هفته گذشته
از وقوع طوفان مرگبار در آمریکا گرفته تا آغاز به کار هفتاد و هفتمین مجمع جهانی بهداشت در ژنو از جمله مهم ترین اخبار و رویدادهای جهان در حوزه اجتماعی طی یک هفته گذشته بودند.
به گزارش مجله عصر نو، حوادث گوناگون، یافته ها و اخبار مهمِ حوزه سلامت و اتفاقات و مناسبت های محیط زیستی در سراسر دنیا از جمله موضوعاتی هستند که هفته گذشته در صدر رویدادهای اجتماعی جهان قرار گرفتند.
همچنین رویدادهای دیگری چون وقوع سیل و طوفان های مرگبار در هند و بنگلادش یا کاهش جهانی «امید به زندگی» پس از همه گیری کرونا از جمله اخبار برگزیده اجتماعی در جهان طی بازه زمانی مذکور هستند که در ادامه به برخی از آنها می پردازیم:
آغاز فعالیت اولین تراموای بدون راننده در مسکو
اولین تراموای بدون راننده فعالیت آزمایشی خود را در مسکو، پایتخت روسیه آغاز کرد.
این تراموا در مرحله آزمایشی قرار دارد و هنوز مسافری را جابه جا نمی کند. با این حال، یک راننده در کنترل های مرتبط با حرکت تراموا حضور دارد.
مقامات متروی مسکو می گویند در حال حاضر سیستم بدون راننده به طور خودکار هر گونه خطای انسانی را از جانب راننده تصحیح می کند.
فنلاند در 2023 کمترین نرخ تولد را ثبت کرد
آژانس آمار فنلاند اعلام کرد نرخ تولد در این کشور در سال گذشته میلادی (2023) به پایین ترین سطح از زمان شروع ثبت رکوردها در 250 سال پیش کاهش یافته است.
بر اساس آمار منتشرشده، در مجموع 43 هزار و 383 نوزاد سال گذشته در فنلاند به دنیا آمدند که نشان دهنده نرخ باروری 1.26 فرزند برای هر زن است.
کارشناسان می گویند نرخ زاد و ولد در فنلاند طی سال های اخیر به طور مداوم کاهش یافته است و نرخ تولد بیش از سه فرزند برای هر زن به امری نادر تبدیل شده است.
همچنین میانگین سنی زنانی که برای اولین بار در سال 2023 مادر شدند به 30.3 سال و مردانی که برای اولین بار پدر شدند به 32.2 سال رسیده است.
کاهش جهانی «امید به زندگی» پس از همه گیری کرونا
سازمان جهانی بهداشت (WHO) اعلام کرد کووید-19 از سال 2019 تا 2021 میلادی، حدود 2 سال نرخ امید به زندگی را در سراسر جهان کاهش داد و یک دهه پیشرفت در این زمینه را از بین برد.
آژانس بهداشت سازمان ملل در این زمینه گفت: همه گیری کووید-19 روند افزایش مداوم امید به زندگی را معکوس کرد.
بر اساس داده های سازمان جهانی بهداشت، امید به زندگی در جهان 1.8 سال کاهش یافت و به 71.4 سال رسید که همانند آمارهای سال 2012 میلادی است.
موج گرما در پاکستان هزاران نفر را راهی بیمارستان کرد
افزایش دمای هوا در پاکستان اتفاقی غیرمعمول نیست، ولی در چند روز اخیر بر اثر موج گرما و با رسیدن دمای هوا به 50 درجه سانتیگراد، هزاران نفر به دلیل ابتلا به گرمازدگی راهی بیمارستان ها و مراکز درمانی شده اند.
مقامات پاکستان با اعلام این که دمای هوا به دلیل تغییرات اقلیمی تا هشت درجه سانتیگراد بالاتر از حد معمول برای این فصل از سال بوده، دستور تعطیلی موقت مدارس را دادند.
در این شرایط آب و هوایی اداره هواشناسی پاکستان به مردم توصیه کرده است از قرار گرفتن غیرضروری در معرض نور مستقیم خورشید خودداری کنند و استفاده از مایعات را فراموش نکنند.
طوفان و گردباد ویرانگر در آمریکا
منابع خبری اعلام کردند مجموع تلفات طوفان و گردباد روزهای اخیر در چند ایالت آمریکا تاکنون به 23 تن رسیده است.
در حوادث مرتبط با طوفان و گردباد شدید در چند ایالت آمریکا از جمله «تگزاس»، «آرکانزاس»، «کنتاکی» و … تاکنون دستکم 23 تن جان خود را از دست داده اند.
همچنین چهار کودک در میان کشته شدگان هستند.
روز یکشنبه گذشته این ایالات شرایط سختی را تجربه کردند.
آغاز به کار هفتاد و هفتمین مجمع جهانی بهداشت در ژنو
هفتاد و هفتمین مجمع جهانی بهداشت در ژنو سوییس آغاز به کار کرد.
«تدروس آدهانوم قبریسوس»، دبیرکل سازمان جهانی بهداشت (WHO) در هفتاد و هفتمین مجمع جهانی بهداشت (WHA) در ژنو، سوییس در تاریخ 27 مه 2024 سخنرانی کرد.
هفتاد و هفتمین مجمع جهانی بهداشت که شش روزه است با موضوع «همه برای سلامتی، سلامتی برای همه» روز دوشنبه آغاز به کار کرد.
تلفات طوفان در هند به 32 نفر رسید
طوفان موسوم به «رمال» در هند منجر به بارندگی های شدید و رانش زمین شده و تاکنون 32 کشته برجای گذاشته است.
این طوفان ایالت «بنگال غربی» و چند ایالت دیگر این کشور را تحت تاثیر قرار داده و تاکنون تعدادی نیز مصدوم شده اند.
به گفته مقامات ایالتی، شمار قربانیان در ایالت بنگال غربی در شرق هند در پی وقوع طوفان رمال به هفت نفر افزایش یافته است.
طوفان رمال یکشنبه شب بخش هایی از هند و همچنین بنگلادش را تحت تاثیر قرار داده، منجر به جاری شدن سیل به ویژه در نواحی ساحلی شده و خساراتی را نیز به زیرساخت ها وارد کرده است.
رانش زمین در «پاپوآ گینه نو»؛ بیش از 2000 نفر مدفون شدند
مرکز ملی بلایای طبیعی پاپوآ گینه نو اعلام کرد شمار افرادی که بر اثر حادثه رانش زمین گسترده در این کشور مدفون شده اند تاکنون به بیش از 2000 نفر رسیده و این درحالیست که پیش از این، این تعداد 670 تن گزارش شده بود.
در همین حال، دولت این کشور رسماً تقاضای کمک های بین المللی برای دسترسی به مناطق حادثه دیده را داشته است زیرا دسترسی به این مناطق به دلیل بسته شدن جاده ها با مشکل روبرو شده است.
حادثه رانش زمین روز جمعه در شمال این کشور رخ داده است. تعدادی که اکنون اعلام شده بر اساس تخمین مقامات محلی از این حادثه است که طی روزهای اخیر در حال افزایش بوده است.
درخواست نخست وزیر دانمارک برای وضع محدودیت سنی استفاده از شبکه های اجتماعی در اروپا
«مته فردریکسن»، نخست وزیر دانمارک روز یکشنبه از اتحادیه اروپا درخواست کرد که سن مجاز برای استفاده از شبکه های اجتماعی را 15 سال اعلام کند.
«فردریکسن» گفت: امروزه شما اگر تنها 13 سال داشته باشید می توانید در بیشتر شبکه های اجتماعی حساب شخصی باز کنید. وقتی 13 ساله هستید یعنی هنوز کودک محسوب می شوید و ما می بینیم که خطرات بزرگی در شبکه های اجتماعی در کمین کودکان است.
او همچنین افزود که اعمال این محدودیت سنی باید با ابزارهای موثر تایید سن در شبکه ای اجتماعی همراه باشد، زیرا غول های فناوری مسیولیت آن را برعهده نمی گیرند.
انتهای پیام
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "مهم ترین اخبار اجتماعی جهان در هفته گذشته" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "مهم ترین اخبار اجتماعی جهان در هفته گذشته"، کلیک کنید.