رییس جمهور آینده راهکارهای توسعه صادرات محصولات زیست فناوری را اعلام کند
اقتصاد و دولت آینده/13
عضو هییت رییسه کمیسیون کسب وکار های نوین و دانش بنیان اتاق بازرگانی با بیان اینکه موفقیت شرکت های دانش بنیان زمانی تکمیل و پایدار می شود که اندازه جهانی خود را پیدا کنند و این مستلزم شفاف سازی برنامه های حمایتی است، گفت: در حوزه واکسن و حوزه های مختلف زیست فناوری موفقیت های خوبی داشتیم و در حوزه واکسن کرونا خود را نشان دادند. اما این ها به یک حمایت جدی نیاز دارند که بتواند اندازه فعالیت را بزرگ و جهانی کنند.
مریم تاج آبادی در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا با اشاره به نیازمندی گروه های دانش بنیان بیان کرد: قدم اول این است که یک نگاه و خط ویژه برای تولید محصولات دانش بنیان در نظر گرفته شود. این خط ویژه از مرحله رگولاتوری و قانون گذاری را دربر می گیرد؛ به خصوص برای محصولاتی که نیاز به ثبت دارند با توجه به اینکه نوین هستند و فرآیند های اخذ مجوز برایشان بسیار زمان بر است. انتظارمان این است که نگاه ویژه ای در مراحل ثبت و تسهیل صورت گیرد و سندیکا ها و انجمن های علمی مربوطه کمک کنند که فرآیند اخذ مجوز تسهیل شود.
این فعال دانش بنیان در حوزه زیست فناوری در پاسخ به اینکه تا کنون شرکت های دانش بنیان در کدام بخش ها فعالیت داشتند، توضیح داد: قدم های بزرگی را در حوزه های مختلف فناوری برداشتیم. به طور خاص از موثرترین کار هایی که انجام شده، حوزه زیست فناوری یا بیوتکنولوژی است. در این حوزه شرکت های متعددی شروع به کار کردند، از شرکت های استارت آپی گرفته تا شرکت هایی که صادرکننده محصول و صادرکننده دانش فنی هستند.
شرکت های دانش بنیان برای جهانی شدن به حمایت نیاز دارند
عضو هییت رییسه کمیسیون کسب وکار های نوین و دانش بنیان اتاق بازرگانی با بیان اینکه اگر واقعا بخواهیم جایگاه جهانی داشته باشیم، زمان سرمایه گذاری در شرکت های دانش بنیان و بزرگ کردن این شرکت هاست، گفت: انتظار ما از دولت جدید این است که نگاه ویژه ای در تامین سرمایه و توسعه زیرساخت این شرکت ها داشته باشد.
تاج آبادی ادامه داد: قدم بعدی ورود به بازار است. این بازار می تواند بازار داخلی باشد که حمایت تولید داخلی مطالبه ماست. از طرف دیگر حمایت این شرکت ها در توسعه صادرات و ورودشان به بازار های بین المللی امید ما به دولت آینده است. در سال های گذشته نگاه ویژه ای به تولید و توسعه محصول دانش بنیان وجود داشته و حمایت هایی صورت گرفته؛ اما اکنون زمان بزرگ شدن این شرکت هاست. مهم ترین قسمت هم بخش سرمایه گذاری است برای اینکه این شرکت ها توسعه پیدا کنند. کل زنجیره هم باید مورد توجه قرار گیرد برای اینکه این توسعه انجام شود.
در حوزه زیست فناوری، موفق عمل کردیم
وی با بیان اینکه در حوزه زیست فناوری و بیوتکنولوژی قدم های بسیار بزرگی برداشتیم، گفت: اگر بخواهم بگویم در کدام حوزه دانش بنیان خیلی موفق عمل کردیم، در حوزه زیست فناوری است. این حوزه هم مربوط به یکی دو سال گذشته نیست، بلکه در سال های گذشته در مقوله زیست فناوری انرژی زیادی صرف شده و سرمایه گذاری شده که موفق هم بوده است.
عضو هییت رییسه کمیسیون کسب وکار های نوین و دانش بنیان اتاق بازرگانی ادامه داد:، اما این موفقیت زمانی تکمیل و پایدار می شود که اندازه جهانی خود را پیدا کند. یعنی از یک شرکت متوسط خارج شده و تبدیل به شرکت های چندهزار نفره شود که صادرات معناداری دارند. آن زمان می توان گفت که کار را برایشان تمام کردیم و انتظار داریم در دولت های بعدی این کمک انجام شود و شرکت ها در حال حاضر این آمادگی را دارند.
این فعال دانش بنیان در حوزه زیست فناوری در ادامه خاطرنشان کرد: همین الان در حوزه زیست فناوری و پروبروتیک شرکت های بزرگی داریم، در حوزه واکسن و حوزه های مختلف زیست فناوری موفقیت های خوبی داشتیم؛ کما اینکه در حوزه واکسن کرونا خود را نشان دادند. اما اینها به یک حمایت جدی نیاز دارند که بتواند اندازه خود را بزرگ و جهانی کنند.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "رییس جمهور آینده راهکارهای توسعه صادرات محصولات زیست فناوری را اعلام کند" هستید؟ با کلیک بر روی ورزشی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "رییس جمهور آینده راهکارهای توسعه صادرات محصولات زیست فناوری را اعلام کند"، کلیک کنید.