اجزای اصلی داکت اسپلیت زانتی

داکت اسپلیت زانتی چه اجزایی دارد ؟

اجزای اصلی داکت اسپلیت زانتی

(duct split) نوعی کولر گازی کانال کشی شده است که امروزه برای واحدهای مسکونی و اداری و تجاری بسیار متداول است. سیستم داکت اسپلیت ها بر خلاف اسپلیت های معمولی یا دارای کانال کشی است و اثر سرمایش و گرمایش به وسیله کانال به فضای مورد نظر انتقال می یابد از این رو به آن اسپلیت کانالی نیز گفته می شود. عملکرد داکت اسپیلت همانطور که از نام دیگر آن ( اسپیلت کانالی ) مشخص است، بسیار شبیه به کولر گازی است با این تفاوت که پنل در کولر گازی به صورت روکار و معمولا روی دیوار نصب می شود و در معرض دید قرار می گیرد ولی در اسپیلیت کانالی ، هوای گرم یا سرد از طریق دریچه هایی که زیر سقف و به صورت توکار نصب می شود به محیط منتقل می شود. زانتی یکی از مراجع معتبر ساخت انواع داکت اسپلیت کانالی است. پس در ادامه همراه باشید تا به صورت دقیق به اجزای داکت اسپلیت زانتی بپردازیم.

لازم به ذکر است اسپیلت کانالی زانتی قابلیت ایجاد گرمایش در زمستان و سرمایش در تابستان به منظور تامین هوای مطلوب و دلپذیر در تمام فصول را داراست و در زمستان و تابستان متفاوت است. لازمه پاسخ به این پرسش که داکت اسپلیت زانتی چه اجزایی دارد ؟ آگاهی در مورد اجزای داکت اسپلیت زانتی است و اینکه این اجزا چطور با یکدیگر در این مجموعه همکاری می کنند تا بتواند هوای مطبوع را برای فضاهای مختلف با متراژهای متفاوت تامین کنند.

اجزای داکت اسپلیت زانتی

داکت اسپلیت زانتی از اجزای مختلفی تشکیل شده اند که اصلی ترین بخش های آن شامل یونیت داخلی ، یونیت خارجی ، لوله های مسی ، کانال ها ، دریچه های ورورد هوا به محیط مورد نظر و ترموستات دیواری است. در ادامه به توضیح هر قسمت و ارتباط آن و چگونگی همکاری آن با بخش ها و اجزای دیگر داکت اسپلیت زانتی می پردازیم.

  1. یونیت خارجی : یونیت خارجی یا کندانسور در بیرون ساختمان و در فضای باز نصب می شود. ( در فرآبند سرمایش ، گاز مبرد توسط کمپرسور در این یونیت خنک می شود )
  2. لوله مسی : این لوله یونیت داخلی و خارجی را بهم متصل می کند. ( گاز مبرد خنک شده از طریق این لوله به یونیت داخلی می رود )
  3. یونیت داخلی : یونیت داخلی یا هواساز در داخل ساختمان و معمولا در زیر سقف کاذب قرار می گیرد. ( هوای موجود در یونیت داخلی توسط فرآیند تبادل حرارتی با گاز مبرد خنک می شود )
  4. کانال ها : کانال ها به صورت گرد یا چهارگوش می باشند و یونیت داخلی را به دریچه ها متصل می کند. ( هوای سرد شده را از یونیت داخلی به سمت دریچه و فضای مورد نظر هدایت می کند )
  5. دریچه ها : در انتهای کانال ها دریچه هایی تعبیه شده اند و هوای سرد شده یا گرم شده را به اتاق انتقال می دهند.
  6. ترموستات : تنظیم دما ، سرعت کارکرد فن و … توسط ترموستات دیواری کنترل می شود.

اجزای یونیت خارجی داکت اسپلیت زانتی

این بخش شامل کمپرسور ، کویل ، شیر منبسط کننده و شیر چهار طرفه است. یونیت خارجی داکت اسپلیت زانتی در مقایسه با اسپیلت معمولی (کولر گازی) ابعاد بزرگ تری دارد و این باعث شده است تا برای فضاهای بزرگ مناسب تر باشد. کمپرسور معمولا از نوع روتاری یا اسکرال است که کم صدا و کم لرزه است و راندمان بالایی دارد. کویل کندانسور به شکل هوا خنک و دارای فن و الکتروموتور است. همپنین شیر چهار طرفه در یونیت خارجی به منظور معکوس کردن حالت سرمایش و گرمایش در این بخش قرار گرفته است.

اجزای یونیت داخلی داکت اسپلیت زانتی

این بخش که اوپراتور یا هواساز نیز گفته می شود شامل کویل ( که حاوی گاز مبرد است ) ، فن و الکتروموتور ، تجهیزات تخلیه کننده آب و فیلتر است. بخار آب تبدیل شده به مایع در اثر رطوبت گیری از هوا توسط تجهیزات تخلیه کننده ، در این بخش تخلیه می شوند. گاز مبرد در داکت اسپلیت ها از نوع R410 و R22 است اما پس از آن که آثار مخرب گاز مبرد R22 بر روی محیط زیست و لایه ی اوزون اثبات شد استفاده از این گاز در سیستم داکت اسپلیت ها ممنوع شد.

لازم به ذکر است تعداد فن ها ، نحوه قرار گیری فن ها و یا ابعاد کندانسور در یونیت داخلی و خارجی داکت اسپلیت های مختلف بر اساس ظرفیت و نوع طراحی دستگاه می تواند متفاوت باشد. برای دیدن مشخصات فنی داکت اسپلیت زانتی 36000 روی لینک کلیک کنید.

انواع داکت اسپلیت زانتی

داکت اسپلیت های زانتی در دو نوع معمولی و اینورتر دسته بندی می شوند. داکت اسپلیت اینورتر زانتی همان گونه که از نامش مشخص است دارای کیت اینورتر است و اصطلاحا به آن اینورتر دار می گویند. در واقع کیت اینورتر بر روی کمپرسور نصب می شود و باعث می شود که دور موتور آن متغیر شود به این معنی که در زمان کارکرد داکت اسپلیت ، زمانی که به دور موتور حداکثری کمپرسور نیازی نباشد دور موتور متناسب با نیاز کاهش می یابد و موجب کاهش مصرف برق و هزینه ها می شود. اما در نوع معمولی داکت اسپیلت زانتی که دارای کیت اینورتر نیست ، کمپرسور همواره با دور موتور حداکثری کار می کند حتی زمانی که به دور موتور حداکثر نیازی نیست. از مزیت های دیگر داکت اسپیلت اینورتر زانتی نسبت به داکت اسپلیت معمولی کم صدا بودن ، دارا بودن طول عمر بیشتر و راندمان بالاتر است که همین موجب بالاتر بودن قیمت و تقاضا برای این نوع داکت اسپلیت است.

انواع ظرفیت های داکت اسپلیت زانتی

شرکت های زیادی در سراسر دنیا در حال تولید سیستم های تهویه مطبوع و داکت اسپلیت در ظرفیت های سرمایشی و گرمایشی متفاوتی هستند. در ایران شرکت هایی چون زانتی اقدام به طراحی و تولید داکت اسپلیت هایی کرده اند که از کیفیت مناسبی نیز برخوردارد است. داکت اسپلیت های زانتی در ظرفیت های 18000 ، 24000 ، 30000 ، 36000 ، 48000 و 60000 بی تی یو موجود است که بر اساس عواملی چون مساحت فضای مورد نظر ، تعداد طبقات ، نوع کاربری (مسکونی یا تجاری بودن ) و …. انجام می گیرد. برای خرید اسپلیت زانتی حتما به نوین مارکت سری بزنید.

منبع : نوین مارکت

شماره تماس: 09185940103

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "اجزای اصلی داکت اسپلیت زانتی" هستید؟ با کلیک بر روی تکنولوژی, کسب و کار ایرانی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "اجزای اصلی داکت اسپلیت زانتی"، کلیک کنید.

‫4 دیدگاه ها