جلوگیری از کسری ۱۴۰۴ با هوشمندسازی بودجه/ مصرف منابع مالی دولت بهینه سازی می شود
سخنگوی ستاد بودجه سازمان برنامه و بودجه کشور در پاسخ به آنا؛
رئیس امور تلفیق و هماهنگی بودجه سازمان برنامه و بودجه کشور، گفت: منابع مالی بیشتری تحت اختیار دولت قرار گرفته و می تواند آن را در اقداماتی که نمی توان پرداخت های مربوطه را اعتباری انجام داد، خرج کند. در چنین شرایطی، مصرف بودجه بهینه شده و ضمن افزایش سرعت اقدامات و پرداخت ها، از کسری بودجه جلوگیری خواهد شد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری آنا، بحث هوشمندسازی بودجه در چند وقت اخیر بسیار مطرح شده و رئیس جمهور هم در آخرین صحبت های خود به طور مستقیم به آن تاکید کرده است.
در همین رابطه مژگان خانلو سخنگوی ستاد بودجه سازمان برنامه و بودجه کشوردر گفت وگو با آنا، گفت: هوشمندسازی بودجه به معنای مصرف بهینه منابع مالی بودجه است؛ آنکه بدانیم پولی که برای کاری در نظر گرفتیم، در هر مرحله کجا قرار گرفته و به مقصد مورد نظر رسیده است یا خیر. تمرکز بر اصابت منبع مالی به ذی نفع نهایی، شاکله اصلی هوشمندسازی بودجه است. رسوب منابع مالی در مراحل مختلف بنا به دلایل متعدد زیاد رخ می دهد؛ به عنوان مثال در حساب پیمانکار برای خرید تجهیزات با مسائل دیگر این پول می ماند و به هدف نهایی نمی رسد. اما در بحث هوشمندسازی، پرداخت ها کاملا اعتباریست و تنها در صورت رسیدن به ذی نفع نهایی، اعتبار تبدیل به پول می شود.
شفافیت خرج کرد ها بیشتر خواهد شد
رئيس امور تلفيق و هماهنگي بودجه سازمان برنامه و بودجه كشوردر پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه این روش چه پیامدی در روند خرج کرد منابع مالی خواهد داشت؟ گفت: چالش اصلی که تا امروز برای صرف بودجه وجود داشته، آن بوده که مشخص نبود چه مقدار از این منبع مالی، به هدف رسیده و چه میزان در مراحل واسط رسوب شده است. با هوشمندسازی بودجه و پرداخت اعتباری، به وضوح شفافیت خرج کرد ها و عملکرد مربوط به آن بیشتر خواهد شد.
منابع مالی در جای درست و به موقع خرج خواهد شد
خانلو در پاسخ به سوال دیگر که هوشمندسازی، تا چند درصد منجر به رشد شفافیت در بودجه و مخارج کشور می شود؟ گفت: تا زمانیکه به مرحله ی اجرای این شیوه نرسیم، نمی توانیم به صورت مستقیم درباره اعداد و ارقام نتایج آن صحبت کنیم. اما نتیجه واضح آن، بهبود وضعیت خرجکرد ها و جلوگیری از کسری بودجه است. چرا که با هوشمندسازی و مشخص بودن مرحله قرارگیری اعتبارات، منابع مالی در جای درست و به موقع خرج خواهد شد. در این حالت، منابع مالی بیشتری تحت اختیار دولت قرار گرفته و می تواند آن را در اقداماتی که نمی توان پرداخت های مربوطه را اعتباری انجام داد، خرج کند. در چنین شرایطی، مصرف بودجه بهینه شده و ضمن افزایش سرعت اقدامات و پرداخت ها، از کسری بودجه جلوگیری خواهد شد.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "جلوگیری از کسری ۱۴۰۴ با هوشمندسازی بودجه/ مصرف منابع مالی دولت بهینه سازی می شود" هستید؟ با کلیک بر روی اجتماعی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "جلوگیری از کسری ۱۴۰۴ با هوشمندسازی بودجه/ مصرف منابع مالی دولت بهینه سازی می شود"، کلیک کنید.