11 آزمایشگاه دارای استاندارد بین المللی دانشگاه آزاد کدامند؟
خبرگزاری آنا – احسان عربی مفرد؛ عبدالله محمدی مدیرکل شبکه پژوهشی و آزمایشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی در مراسم بهره برداری از آزمایشگاه مرکزی بتن دانشگاه آزاد اسلامی واحد سلماس عنوان کرد که برای دستیابی به دانشگاه مسئله پرداز، باید در عرصه و آزمایشگاه های خدماتی استاد داشته باشیم؛ بنابراین آزمایشگاه های دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه های مختلف در حال به روزرسانی هستند.
محمدی با اشاره به وجود بیش از ۷ هزار باب آزمایشگاه و کارگاه در دانشگاه آزاد اسلامی مطرح کرد: چرخه فعالیت آزمایشگاه ها آموزشی، پژوهشی و خدماتی است. در آزمایشگاه خدماتی، صنعت در کنار دانشگاه نیاز خود را بیان می کند و دانشگاه متناسب با نیاز صنعت، خدمات ارائه می کند که در نهایت باعث می شود آزمایشگاه ها، مشکلات را به صورت عملی رفع کنند.
مدیرکل شبکه پژوهشی و آزمایشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی با تأکید بر اینکه آزمایشگاه خدماتی زمانی مورد توجه صنعت قرار می گیرد که استاندارد های لازم را داشته باشد و مسیر استاندارد، iso ۱۷۰۲۵ (استاندارد بین المللی) را بگذراند، افزود: با توجه به همکاری های مناسبی که با سازمان ملی استاندارد داشته ایم، اکنون 11 باب آزمایشگاه دانشگاه آزاد اسلامی در کشور iso ۱۷۰۲۵ دارند.
بر اساس این گزارش، گواهینامه ایزو ۱۷۰۲۵ یک استاندارد جهانی و کارشناسانه مخصوص آزمایشگاه های تست و واسنجی است که به دستیابی شایستگی این آزمایشگاه ها می پردازد. استقرار استاندارد ISO/IEC۱۷۰۲۵ در آزمایشگاه و تأیید صلاحیت توسط مرکز ملی تأیید صلاحیت ایران مؤید این موضوع است که آزمون های آزمایشگاه از دقت و صحت بالایی برخوردار و نتایج آن در سطح ملی و بین المللی قابل استناد و معتبر است.
مواردی از الزامات که باید برای دریافت این مجوز تأمین شود، شامل تأمین امکانات و منابع از قبیل تجهیزات، شرایط محیطی آزمایشگاه، منابع انسانی، تجهیزات لازم، کالیبره بودن دقیق تک تک تجهیزات، محرمانه بودن اطلاعات و رازداری آزمایشگاه و نیروی انسانی متخصص و… است و به طور کلی اجرای بیش از ۲۰۰ الزام در بند های مختلف استاندارد لازم است تا بتوان این مجوز را دریافت کرد.
اکنون در دانشگاه آزاد اسلامی، واحدهای دانشگاهی اراک، مرودشت، یزد، خمینی شهر، اصفهان(خوراسگان)، ابهر، سمنان، مشهد، تبریز، نیشابور و کرمانشاه دارای آزمایشگاه با استاندارد ایزو 17025 هستند که در این گزارش به معرفی این 11 باب آزمایشگاه دارای استاندارد بین المللی و حوزه فعالیت و خدمات آزمایشگاهی آنها می پردازیم. قابل ذکر اینکه بسیاری از دیگر واحدهای دانشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی نیز که از آزمایشگاه های مجهزی بهره می برند در مسیر و یا در مرحله اخذ مجوز استاندارد ایزو 17025هستند.
به گزارش آنا، آزمایشگاه استاندارد دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک شامل دو بخش مجزای فیزیکوشیمیایی و میکروبی است که سال ۱۴۰۱ موفق به اخذ گواهینامه ایزو ۱۷۰۲۵ در دامنه مواد غذایی و کشاورزی با ۷۰ محصول و ۸۰۰ آزمون شد.
سعید حسن پور مدیر اداره آزمایشگاه ها و کارگاه های دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک در این باره به خبرنگار آنا گفت: آزمایشگاه استاندارد این واحد دانشگاهی شامل دو بخش مجزای فیزیکوشیمیایی و میکروبی است که سال ۱۴۰۱ موفق به اخذ گواهینامه ایزو ۱۷۰۲۵ در دامنه مواد غذایی و کشاورزی شد.
وی با بیان اینکه آزمایشگاه واحد اراک به عنوان نخستین آزمایشگاه استاندارد بین واحد های دانشگاهی استان مرکزی، موفق به اخذ گواهینامه تأیید صلاحیت ISO/IEC ۱۷۰۲۵ از مرکز ملی تأیید صلاحیت ایران شده است، افزود: استاندارد ISO/IEC ۱۷۰۲۵، استاندارد بین المللی الزامات سیستم مدیریت کیفیت آزمایشگاه های آزمون و کالیبراسیون است.
حسن پور ادامه داد: آزمایشگاه استاندارد دانشگاه آزاد اسلامی اراک که مراحل اخذ مجوز را از سال ۱۴۰۰ طی کرده بود، سال ۱۴۰۱ مجوز استاندارد ایزو ۱۷۰۲۵ را دریافت کرد. این آزمایشگاه با دامنه کاری مواد غذایی و کشاورزی به صورت آزمون محور با ۷۰ محصول و ۸۰۰ آزمون، آمادگی ارائه خدمات را دارد.
مدیر اداره آزمایشگاه ها و کارگاه های دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک یادآور شد: این آزمایشگاه دارای فضایی استاندارد و مستقل به مساحت تقریبی ۳۵۰ متر مربع شامل دو بخش مجزای فیزیکوشیمیایی و میکروبی بوده که آزمون های مربوطه به منظور تعیین سطح کیفیت محصولات تولیدی در دامنه های یاد شده توسط کارشناسان مجرب انجام می شود.
مدیر کیفی آزمایشگاه بتن و مصالح ساختمانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشت با بیان اینکه این آزمایشگاه به عنوان نخستین آزمایشگاه استاندارد بین واحد های دانشگاهی استان فارس، موفق به اخذ گواهینامه تأیید صلاحیت ISO/IEC۱۷۰۲۵ از مرکز ملی تأیید صلاحیت ایران شده است به خبرنگار آنا گفت: استاندارد ISO/IEC۱۷۰۲۵، استاندارد بین المللی الزامات سیستم مدیریت کیفیت آزمایشگاه های آزمون و کالیبراسیون است.
سیداسماعیل مرادی ادامه داد: آزمایشگاه بتن و مصالح ساختمانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشت که مراحل اخذ مجوز را از سال ۱۴۰۰ طی کرده بود، سال گذشته و در روز جهانی تأیید صلاحیت، مجوز استاندارد ایزو ۱۷۰۲۵ را دریافت کرد. این آزمایشگاه ۲۰ خرداد ۱۴۰۲ به مناسبت روز جهانی تأیید صلاحیت و با حضور مدیرکل استاندارد استان فارس، فرماندار ویژه شهرستان مرودشت و امام جمعه شهرستان، رئیس دانشگاه، مدیران آزمایشگاه و دیگر مسئولان دانشگاه گشایش یافت.
مرادی تشریح کرد: آزمایشگاه بتن و مصالح ساختمانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشت اکنون دارای دامنه ای شامل ۱۴ آزمون اصلی بتن و سنگدانه است که تصمیم دارد آینده نزدیک آزمون های انواع آجر و تیرچه را به این دامنه اضافه کند. فعالیت این آزمایشگاه ظرفیت خوبی برای افزایش ایمنی و کیفیت در ساخت و ساز ها در سطح شهرستان مرودشت و استان فارس ایجاد می کند.
آزمایشگاه استاندارد دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد که دارای مجوز بین المللی ISO/IEC ۱۷۰۲۵ بوده در حوزه مصالح ساختمانی فعال است و دارای مجوز عضویت حقوقی نظام مهندسی ساختمان نیز هست.
آزمایشگاه استاندارد تخصصی عمران دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد مستقر در مجتمع آزمایشگاهی دانشگاه در محیطی مجزا از آزمایشگاه های آموزشی و با هدف همکاری با صنعت ساختمان، شهریور ۱۴۰۱ راه اندازی و خرداد ۱۴۰۲ موفق به کسب استاندارد ISO/IEC۱۷۰۲۵ با اسکوپ محصول محور «بتن آماده» مطابق با استاندارد ملی INSO ۶۰۴۴ شد.
آزمایشگاه تخصصی عمران دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد اکنون در حال ارائه خدمات در پروژه های عمرانی شهر یزد است. در راستای افزایش بازار کار برای آزمایشگاه اقدامات لازم به منظور اخذ مجوز از سازمان نظام مهندسی ساختمان نیز انجام و آزمایشگاه آذر ۱۴۰۲ به عنوان عضو حقوقی سازمان نظام مهندسی به عنوان آزمایشگاه پایه ۳ پذیرفته شد.
نکته حائز اهمیت در حوزه ورود به بازار کار علاوه بر اخذ مجوز استاندارد برای آزمایشگاه، ایجاد ساختار مدیریتی خاص مشابه با شرکت های خصوصی است تا آزمایشگاه بتواند نیاز صنعت را با ارائه خدمات دقیق، صحیح و در زمان مقرر رفع کند. با توجه به اهمیت موضوع، ساز و کار اجرایی آزمایشگاه مستقل و غیرآموزشی در نظرگرفته شد و اکنون توسط مدیر ارشد، مدیر فنی و کیفیت اداره می شود و در حال ارائه خدمات به صورت حرفه ای به صنعت ساختمان در پروژه های عمرانی خصوصی و دولتی در حوزه بتن است.
آزمایشگاه بتن و مصالح ساختمانی دقیق آزما اسپادانا دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی شهر از سال ۱۳۹۸ فعالیت خود را آغاز و تابستان ۱۳۹۸ مجوز فعالیت خود را از اداره کل راه و شهرسازی استان اصفهان اخذ کرد.
آزمایشگاه بتن و مصالح ساختمانی دانشگاه آزاد خمینی شهر سال ۱۳۹۹ استاندارد ISO ۱۷۰۲۵ را برای فعالیت در دامنه بتن آماده از مرکز تأیید صلاحیت ملی ایران (NACI) اخذ کرد و سال ۱۴۰۳ موفق شد علاوه بر اخذ استاندارد ISO ۱۷۰۲۵ در زمینه بتن آماده، این استاندارد را نیز برای دامنه سنگ های طبیعی در آزمایشگاه پیاده سازی و مجوز فعالیت را از مرکز تائید صلاحیت ملی ایران (NACI) اخذ کند. سال ۱۴۰۱ هم به عنوان واحد فناور در مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی خمینی شهر مستقر شد.
محمد رئیسی مدیر واحد فناور آزمایشگاه استاندارد سنگ دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی شهر در گفت وگو با خبرنگار آنا با تشریح فعالیت ها و خدمات این آزمایشگاه اظهار کرد: سال ۱۴۰۱ پیاده سازی آزمایش های سنگ در این آزمایشگاه آغاز شد و سال گذشته مورد ارزیابی سامانه مرکز تأیید صلاحیت ملی ایران (NACI) قرار گرفت و پایان تابستان ۱۴۰۳ استاندارد ISO ۱۷۰۲۵ را برای دامنه سنگ اخذ کردیم.
مدیر واحد فناور آزمایشگاه استاندارد سنگ در تشریح فعالیت این آزمایشگاه گفت: به طور کلی هر ساختمانی که در کشور ساخته می شود، مطابق مقررات ملی ساختمان باید از بتنی که برای ساخت اسکلت آن استفاده می شود، نمونه برداری و روی آن آزمایش انجام شود که این عملیات در آزمایشگاه سنگ انجام می شود.
رئیسی بیان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی شهر فضا و تجهیزات لازم را برای پیاده سازی کار های آزمایشگاهی در اختیار آزمایشگاه استاندارد سنگ قرار داده و اکنون این واحد دانشگاهی به طور متوسط ماهانه ۱۰ میلیون تومان درآمد خالص از این آزمایشگاه دارد.
وی با بیان اینکه در اطراف خمینی شهر چندین شهرک صنعتی وجود دارد که همگی در زمینه تولید سنگ فعالیت می کنند، درباره برنامه های آینده آزمایشگاه استاندارد سنگ مطرح کرد: همکارشدن با سازمان ملی استاندارد، افزایش دامنه های فعالیت آزمایشگاه، اخذ پروانه ارائه خدمات آزمایشگاهی در زمینه خاک از اداره کل راه و شهرسازی استان اصفهان، افزایش پایه آزمایشگاه و تولید تجهیزات آزمایشگاهی ازجمله برنامه های آینده این آزمایشگاه خواهد بود.
شرکت معیار دانش پارس مستقر در پژوهشگاه مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهـان با اتکا بـر دانش و تجربیات چندساله مؤسسان و کادر مجـرب آن در زمینـه ارائـه خدمـات آموزشـی، آزمایشگاهی و مشاوره ای در حوزه های گوناگـون با هدف بسـط و گسـترش دانـش فنـی مرتبط با فعالیـت هـای تخصصی مذکـور در راسـتای مــاموریت خــود مبنی بر ارتقــای سـطح کیفیت و تعالــی صنایـع کشـور به کمک بــرگزاری دوره هـا و کارگاه هـای تخصصــی، ارائه خدمات آزمایشگاهی با کیفیت، ایجاد ارتباط بین صنعت و دانشگاه، ارائه راه کار و مشاوره های مطلوب جهت بهبود مدیریت در سازمان ها و صنایع کشور تشکیل شده است.
دانش، تجربه، مهـارت و همکاری مستمر و موثر با سازمان ها، صنایع و نهاد های دولتی و غیردولتی، تفاوت کیفیت در ارائه خدمات از ویژگی های بارز این مجموعه است.
شروع فعالیت رسمی شرکت معیار دانش پارس از سال ۱۳۹۲ بوده و ارائه خدمات تخصصی آزمایشگاهی، ارائه خدمات آموزشی، مشاوره و پیاده سازی و استقرار استاندارد ها، تولید مواد مرجع گواهی شده (CRM) تدوین استاندارد های ملی از فعالیت های این شرکت است.
این شرکت با مجوز شرکت دانش بنیان از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، اعتبارنامه تأیید صلاحیت آزمایشگاه از مرکز تأیید صلاحیت ملی ایران (NACI)، مجوز آموزشگاه و آزمایشگاه همکار و مرجع از سازمان غذا و دارو کشور، مجوز آموزشگاه و آزمایشگاه همکار و مرجع از سازمان دامپزشکی کشور، مجوز آزمایشگاه معتمد از سازمان حفاظت محیط زیست، تأییدیه آموزشی با رتبه ملی از سازمان ملی استاندارد ایران، مجوز آموزشی و تأیید صلاحیت در سامانه آموزشی شرکت ملی نفت ایران، مجوز آموزشی و تأیید صلاحیت در سامانه آموزشی شرکت ملی گاز ایران، مجوز آموزشی و تأیید صلاحیت در سامانه آموزشی پارس جنوبی، گواهینامه مورد تأیید دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان، مجوز ارائه خدمات بهداشت حرفه ای سطح ۲ از معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، پروانه کارشناس استاندارد (اشخاص حقوقی) از سازمان ملی استاندارد ایران جهت تدویـن استاندارد های ملی و نخستین آزمایـشگاه مرجع و همـکار جهت انجام آزمون های تجزیه دستگاهی پیشرفته روی فـرآورده های مختلف در استان اصفـهان بین دانشـگاه های دولتی و غیردولتی فعال است.
مرکز آموزشی همکار نمونه کشوری از سوی سازمان ملی استاندارد ایران در سال ۹۸، فناور برتر در هفتمین جشنواره علمی، پژوهشی و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی (فرهیختگان ۱۳۹۸)، کارآفرین برتر در ششمین جشنواره علمی، پژوهشی و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی (فرهیختگان ۱۳۹۷)، آزمایشگاه همکار نمونه استان از سوی اداره کل استاندارد استان اصفهان در سال ۹۶، فرهیخته برتر در سومین جشنواره فرهیختگان دانشگاه آزاد اسلامی سال ۹۳، مرکز آموزشی همکار نمونه استانی از سوی اداره کل استاندارد استان اصفهان در سال ۹۸ و … برخی از افتخارات این شرکت است.
آزمایشگاه همکار معیار دانش پارس با هدف برآورده کردن نیاز های خاص صنایع به ویژه صنایع دارویی، غذایی، آب و فاضلاب و مراکز تحقیقاتی و پژوهشی کشور فعالیت خود را با بهره گیری از متخصصان مجرب در پژوهشگاه دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان، آغاز کرده است. در این مجموعه سیستم مدیریت آزمایشگاه بر اساس استاندارد ISO/IEC ۱۷۰۲۵ استقرار یافته است و همه آزمون ها بر اساس استاندارد های معتبر ملی و بین المللی نظیر ISO, ASTM, BSI, JIS, ISIRI,… انجام می شود.
علی انیسیان عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر با توجه به اخذ گواهینامه استاندارد ایزو ۱۷۰۲۵ از NACI ایران توسط آزمایشگاه ابن سینای این دانشگاه در گفت وگو با خبرنگار آنا از تأیید صلاحیت آزمایشگاه «بافت شناسی» واحد دانشگاهی ابهر در زمینه شناسایی بافت های حیوانی غیر مجاز در مواد غذایی خبر داد و گفت: خرداد 1402 در مراسمی با حضور مسئولان، آزمایشگاه ابن سینای این دانشگاه به بهره برداری رسید.
وی توضیح داد: ازآنجایی که در ایران برای انجام آزمون بافت شناسی مواد غذایی فقط چند آزمایشگاه انگشت شمار وجود دارند که در این حد از توانایی قرار دارند، فقط آزمایشگاه هایی می توانند در زمینه مواد غذایی همکار سازمان های استاندارد، دامپزشکی، غذا و دارو شوند که صلاحیت اخذ۱۷۰۲۵ ISO- را داشته باشند.
مشاور سازمان غذا و دارو در زمینه کنترل تقلبات مواد غذایی و عضو کمیته تدوین استاندارد های مواد غذایی کشور اخذ گواهینامه۱۷۰۲۵ ISO-را افتخار بزرگی برای دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر دانست و گفت: آزمایشگاه ابن سینا با اخذ این گواهینامه جزء چند آزمایشگاه معدود و توانای کشور برای انجام «آزمون تشخیص تقلبات مواد غذایی به روش بافت شناختی» قرار گرفت که امید است بتوانیم از این دستاورد ارزشمند مراقبت و نگهداری کنیم.
وی بافت های غیر مجازرا شامل پوست، استخوان، کبد، ریه، طحال، سنگدان مرغ و بافت های غضروفی، رگ و پی، چربی های صفاقی و گوشت سر و صورت خواند و بیان کرد: آزمایش بافت شناسی برای جست وجوی بافت های غیر مجاز حیوانی در فرآورده های گوشتی شامل سوسیس، کالباس، همبرگر، گوشت چرخ کرده، کباب لقمه، ناگت مرغ و سایر فراورده های پروتئینی بر اساس استاندارد ملی ایران _ ۶۱۰۳ انجام می شود.
به گزارش آنا، مرکز تحقیقات ژئوتکنیک لرزه ای و بتن توانمند دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمنان اکنون عضو شبکه آزمایشگاهی فناوری های راهبری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و دارای گواهینامه استاندارد ۱۷۰۲۵ است. دامنه فعالیت های این مرکز از بدو راه اندازی تاکنون در حوزه دوام سازه ها، بتن های نسل جدید و نیز ژئوتکنیک لرزه ای گسترش یافته و در این رابطه با تکیه بر تجهیزات آزمایشگاهی کم نظیر در اختیار به تعداد زیادی از طرح های تحقیقاتی و پایان نامه ها، خدمات ویژه آزمایشگاهی ارائه شده است.
سیستم بارگذاری این آزمایشگاه توسط مرکز تحقیقات ژئوتکنیک لرزه ای و بتن توانمند طراحی شده است. معماری ویژه این سیستم بارگذاری بسیار منعطف و توسعه پذیر است.به نحوی که امکان اجرای آزمایش های مختلف شامل بارگذاری های استاتیکی، دینامیکی، خستگی و ضربه روی دامنه وسیعی از نمونه های آزمایشگاهی اعم از تیر، ستون، دال، دیوار و اتصالات سازه ای بتن آرمه و فولادی بدون هرگونه محدودیت ابعادی را فراهم می آورد.
ارائه خدمات آزمایشگاهی روزآمد و کم نظیر به پایان نامه های کارشناسی ارشد و دکتری دانشجویان تحصیلات تکمیلی واحد سمنان و دیگر دانشگاه های استان و سایر استان های هم جوار از دیگر اهداف متصور برای این آزمایشگاه جامع است.
معرفی، بومی سازی و گسترش استفاده از مصالح و تجهیزات و تکنولوژی های نوین در حوزه مهندسی عمران یکی از مهم ترین اهداف مرکز تحقیقات بتن دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمنان است. اجرای این پروژه و تکمیل آن گامی مهم در ارتقای آزمایشگاه های آموزشی موجود به آزمایشگاه های تحقیقاتی و فناورانه است. این رویکرد بستر لازم برای پشتیبانی فنی از ایده های مبتکرانه و طرح های تحقیقاتی را فراهم کرده و به تولید و عرضه محصولات دانش محور می انجامد.
دیدگاه این مرکز تحقیقات یک دیدگاه ملی است که در حد خود به تامین نیاز های تحقیقاتی تمامی دانشجویان، محققان و صنعتگران کشور اهتمام ویژه دارد از این رو در طراحی این آزمایشگاه، مشکلات و محدودیت های عمده در آزمایشگاه های موجود هم تراز مرتفع شده است.
پنجم شهریور ۱۴۰۲ مهدی منصوری رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمنان در گفت وگو با خبرنگار آنا از اخذ گواهینامه بین المللی ایزو ۱۷۰۲۵ توسط آزمایشگاه بتن این دانشگاه خبر داد و اظهار کرد: با توجه به فعالیت این آزمایشگاه در زمینه های نمونه برداری، آزمایش و کالیبراسیون موفق به اخذ این گواهینامه به منظور تأیید صلاحیت فنی و اعتبار بخشیدن به نتایج و گزارش های منتج از انجام آزمایش ها تخصصی مختلف شد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی سمنان با اشاره به همکاری آزمایشگاه مرکز تحقیقات ژئوتکنیک لرزه ای و بتن توانمند دانشگاه با سازمان ها و ارگان های دولتی و خصوصی عنوان کرد: این اقدام در راستای افزایش سطح کمی و کیفی خدمات آزمایشگاهی، انسجام عملیات و افزایش رضایتمندی مشتریان در حوزه صنعت ساختمان و دست اندرکاران پروژه های عمرانی در سراسر کشور صورت پذیرفته است.
وی مطرح کرد: کسب این موفقیت در راستای نیل به اهداف پیش بینی شده در سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی بوده و نتیجه تلاش های تأثیرگذار و پیگیری های مستمر همکاران در حوزه معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمنان ازجمله مرکز خدمات شبکه آزمایشگاهی و تحقیقاتی استان، مرکز تحقیقات ژئوتکنیک لرزه ای و بتن توانمند و مجری پیاده سازی و استقرار آزمایشگاه استاندارد است.
آزمایشگاه آکرودیته رازی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد به صنایع غذایی، شیمیایی، کشاورزی، صنایع معدنی، خوراک دام، شهرداری، محیط زیست، دامپزشکی و پژوهشگران خدمات آزمایشگاهی ارائه می دهد.
آزمایشگاه آکرودیته رازی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد که دارای ایزو/آی ای سی ۱۷۰۲۵:۲۰۱۷ است و در دامنه آنالیز سموم، مواد غذایی و خوراک دام خدمات می دهد، تاکنون آزمایشگاه برگزیده جشنواره فرهیختگان دانشگاه آزاد اسلامی(1400)، آزمایشگاه همکار سازمان دامپزشکی کشوری، آزمایشگاه معتمد محیط زیست کشوری و مجری آزمایش های آب و خاک پروژه کلان ملی کمربند سبز شهرداری مشهد را در کارنامه افتخارات و فعالیت های خود دارد.
آزمایشگاه آکرودیته رازی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد دارای مرکز آنالیز سموم، مواد غذایی و خوراک دام، مرکز آنالیز و عیارسننجی فلزات در صنایع معدنی، مرکز آنالیز و کنترل کیفی آب و پساب و محیط زیست و خاک و مرکز آنالیز فلزات گرانبها مانند طلا و پالادیم بوده و علیرضا شمس رئیس و مدیر فنی فعلی آن است.
آزمایشگاه استاندارد دانشگاه ازاد اسلامی واحد تبریز نیز دارای مجوز ISO/IEC ۱۷۰۲۵ در حوزه مصالح ساختمانی است.
آزمایشگاه تخصصی عمران دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز مستقر در مجتمع آزمایشگاهی دانشگاه در محیطی مستقل از آزمایشگاه های آموزشی و با هدف همکاری با صنعت ساختمان در سال ۱۳۹۷ راه اندازی شد. این آزمایشگاه مرداد 97 موفق به کسب استاندارد ISO/IEC۱۷۰۲۵ با اسکوپ محصول محور «بتن آماده» و«آجر رسی» و «سنگدانه های مصرفی در بتن» مطابق با استاندارد ملی INSO ۶۰۴۴ و INSO ۰۷ و INSO ۳۰۲ شد.
این آزمایشگاه اکنون در حال ارائه خدمات در پروژه های عمرانی شهر تبریز و در راستای افزایش بازار کار برای آزمایشگاه اقدامات لازم جهت اخذ مجور از سازمان نظام مهندسی ساختمان نیز در حال انجام است.
نکته حائز اهمیت در حوزه ورود به بازار کار علاوه بر اخذ مجوز استاندارد برای آزمایشگاه، ایجاد ساختار مدیریتی خاص مشابه با شرکت های خصوصی است تا آزمایشگاه بتواند نیاز صنعت را با ارائه خدمات دقیق، صحیح و در زمان مقرر مرتفع کند. با توجه به اهمیت موضوع، ساز و کار اجرایی آزمایشگاه مستقل و غیر آموزشی در نظرگرفته شد و اکنون آزمایشگاه توسط مدیر ارشد، مدیر فنی و کیفی اداره می شود و در حال ارائه خدمات به صورت حرفه ای به صنعت ساختمان در پروژه های عمرانی خصوصی و دولتی در حوزه بتن است.
آزمایشگاه دانشگاه آزاد اسلامی واحد نیشابور هم الزامات استاندارد ایزو/آی ای سی ۱۷۰۲۵:۲۰۱۷ را رعایت کرده و موفق به اخذ این ایزو
شده است. نوع خدمات این آزمایشگاه، آزمون دامنه و کاربرد تأیید صلاحیت – غذایی و کشاورزی (محصول کود ها) است.
عنوان آزمون آزمایشگاه دانشگاه آزاد اسلامی واحد نیشابور، اندازه گیری روی، مس، کادمیوم، کبالت، کروم، مس، منگنز و نیکل به روش جذب اتمی شعله ای است.
مراسم گشایش آزمایشگاه همکار دارای گواهینامه ISO/IEC۱۷۰۲۵ از مرکز ملی تأیید صلاحیت ایران در دانشگاه آزاد اسلامی نیشابور، یکشنبه 6 آبان 1403 با حضور مسئولان استانی و شهرستانی و اهالی دانشگاه برگزار شد.
دانشگاه آزاد اسلامی نیشابورهشتمین دانشگاه سطح کشورو دومین واحد دانشگاهی استان خراسان رضوی بوده که موفق به اخذ گواهینامه استاندارد ایزو ۱۷۰۲۵ به عنوان یک معیار سنجش کیفیت آزمایشگاهی، شده است.
بر اساس تصمیم گیری مرکز ملی تأیید صلاحیت ایران، درسی امین هیئت تصمیم گیری درباره تأیید صلاحیت در زمینه آزمایشگاه های آزمون و کالیبراسیون در تاریخ۱۴۰۳/۶/۲۷ پس از دو سال و نیم تلاش و پیگیری، دانشگاه آزاد اسلامی نیشابور موفق به اخذ استاندارد ایران- ایزو- آی ای سی۱۷۰۲۵ در دامنه غذایی و کشاورزی شد.
شنبه 28 مجله عصر نو 1403 با حضور مسئولان اداره استاندارد کرمانشاه و هیئت رئیسه دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه آزمایشگاه استاندارد ۱۷۰۲۵ این دانشگاه در زمینه مواد غذایی و کشاورزی پس از بهره برداری، رسما آغاز به کار کرد. این آزمایشگاه با ۴۷ اسکوپ کاری در زمینه مواد غذایی و کشاورزی حرکتی بسیار ارزشمند در غرب کشور بود که دانشگاه آزاد اسلامی کرمانشاه به عنوان نخستین آزمایشگاه دانشگاهی موفق به کسب این گواهی و انجام وظیفه و فعالیت در زمینه استاندارد شد.
عضو هیئت علمی و رئیس مرکز تحقیقات بیوتکنولوژی گیاهی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه هم مجوز آزمایشگاه استاندارد ۱۷۰۲۵ را در حوزه کشاورزی و صنایع غذایی که تخصصی ترین استاندارد دنیاست، کسب کرد.
شیما علایی مدیر ارشد آزمایشگاه ۱۷۰۲۵ دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه در این باره به خبرنگار آنا گفت: پس از طی فرایند طولانی یکساله و ارزیابی های متعدد توسط مرکز ملی سازمان تأیید صلاحیت ایران، دانشگاه موفق به اخذ تأیید نهایی برای دریافت تخصصی ترین استاندارد بین المللی و ملی ۱۷۰۲۵ شد؛ چراکه اجرای بیش از ۲۰۰ الزام در بند های مختلف استاندارد لازم است تا بتوان این مجوز را دریافت کرد.
مدیر ارشد آزمایشگاه ۱۷۰۲۵ دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه درباره چگونگی روال دریافت این مجوز توسط آزمایشگاه مرکز تحقیقات دانشگاه توضیح داد: از آذر ۱۴۰۱ در مرکز ملی تأیید صلاحیت ایران به صورت سیستماتیک درخواست خود را ثبت کرده و دو آزمایشگاه مرکز تحقیقات بیوتکنولوژی دانشگاه آزاد اسلامی کرمانشاه برای دریافت مجوز لازم معرفی و پس از سه ماه پیگیری و ارتباط با کارشناسان اداره استاندارد استان کرمانشاه، نیاز های ازمایشگاهی استان بررسی و زمینه اصلی فعالیت های ازمایشگاه مشخص شد، نیاز فعالیت آزمایشگاهی استان در بخش کشاورزی و صنایع غذایی بیشتر شامل تست های روغن، عسل، قند، شکر، میوه و سبزی و بود.
علایی تشریح کرد: در نهایت دوم اسفند ۱۴۰۱ دامنه فعالیت آزمایشگاه مشخص شد و ممیزی اولیه در ۲۷ مرداد توسط تیم ممیزی هفت نفره صورت گرفت و یکسری عدم انطباق ها در آزمایشگاه مشاهده و به آزمایشگاه فرصت سه ماهه دادند تا در راستای حل این مشکلات و تأمین الزامات اقدام کند. کالیبره مجدد، تأمین مواد آزمایشگاهی، برخی وسایل جانبی، انجام مقایسات بین آزمایشگاهی در ۵۷ اسکوپی که ارائه کرده بودیم از موارد عدم انطباق ها بود که با حمایت دانشگاه، کمک همکاران و رایزنی های مختلف این مشکلات رفع شد.
وی یادآور شد: در نهایت ممیزی دوم سوم اسفند به عنوان ارزیابی پیگیری توسط دو نفر از تیم هشت نفره و یک نماینده اداره استاندارد استان کرمانشاه و یک نفر ناظر به عنوان نظاره گر برگزار و تمام موارد الزامات و محرمانگی و رازداری دانشگاه لحاظ شد و در نهایت در این ممیزی ۴۶ اسکوپ یا دامنه فعالیت برای این آزمایشگاه مورد تأیید قرار گرفت.
مدیر فنی آزمایشگاه ۱۷۰۲۵ دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه، دامنه های فعالیت این آزمایشگاه را به ترتیب در حوزه های روغن، قند، عسل، آب آشامیدنی، شکر، میوه ها و سبزی ها، همچنین باقی مانده سموم و توکسین ها یا مواد سمی موجود در مواد غذایی عنوان کرد و ادامه داد که در رابطه با کاربری این استاندارد لازم است تاکید شود نخستین بار است که این مجوز در این دامنه وسیع در صنایع غذایی به آزمایشگاهی از آزمایشگاه های دانشگاهی استان کرمانشاه داده شده و با توجه به قابلیت های استان در بخش کشاورزی، صادرات، همجواری با کشور عراق، نیاز به دریافت این مجوز و انجام آزمون های مختلف در استان وجود دارد، بنابراین با توجه به نبود چنین آزمایشگاهی در استان بسیار حائز اهمیت است.
به گزارش آنا، ایزو ۱۷۰۲۵ یک معیار سنجش کیفیت آزمایشگاهی است. استاندارد ایزو ۱۷۰۲۵ ISO استانداری بین المللی و تخصصی ویژه آزمایشگاه های آزمون و کالیبراسیون است که به احراز صلاحیت این آزمایشگاه ها می پردازد، این گواهی سندی مبنی بر دقت بالای دستگاه های آزمایشگاهی و صحت نتایج است و کسب این مجوز دستاوردی مهم برای دانشگاه ها و آزمایشگاه هاست.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "11 آزمایشگاه دارای استاندارد بین المللی دانشگاه آزاد کدامند؟" هستید؟ با کلیک بر روی فرهنگ و هنر، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "11 آزمایشگاه دارای استاندارد بین المللی دانشگاه آزاد کدامند؟"، کلیک کنید.