بازی دو سر باخت در زمین سکوهای غربی!

بازی دو سر باخت در زمین سکوهای غربی!

بیش از یک سال از شروع طوفان الاقصی می گذرد و باند صهیونی با کشتار غیرنظامیان و تلاش برای سانسور جنایت های خود در سکوهای غربی سعی می کند تا صدای مقاومت به جهان نرسد.

به گزارش مجله عصر نو، علی پژوهش در یادداشتی در جوان نوشت: بامداد شنبه پنجم آبان ماه صهیونیست ها سعی کردند با جسارت به مرزهای ایران اسلامی بخشی از آبروی از دست رفته خود را در عملیات «وعده صادق ۲» جبران کنند. فارغ از عملکرد موفق شبکه یکپارچه پدافند جمهوری اسلامی ایران در دفاع از مردم و منافع کشور، بعد از عملیات شاهد گزارش هایی بودیم که همگی نشان می دادند سکوهای اجتماعی و در رأس آن ها اینستاگرام در تلاش برای کمک به صهیونیست ها جهت رسیدن به اهدافی هستند که ارتش رژیم جعلی در میدان از تحقق آن ها عاجز مانده است. واکاوی عملکرد رسانه های اجتماعی غربی در حمایت از شرارت های ارتش رژیم صهیونی مهم است. بعد از شروع مرحله جدید نبرد مبارزان محور مقاومت با صهیونیست ها برای تحقق آرمان آزادی قدس پس از گذشت بیش از هفت دهه، شبکه های اجتماعی غربی همراستا با سیاست های کشور مطبوع خود (امریکا) هرچه در توان داشتند به میدان آوردند تا اهداف باند صهیون محقق شود. حذف حساب عبری پایگاه اطلاع رسانی رهبر معظم انقلاب اسلامی از بستر میکروبلاگ اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) و سانسور گسترده تصاویر شهدای پدافند هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران که در راه دفاع از میهن خود برابر تجاوز رژیم اسرائیل در بامداد شنبه پنجم آبان ماه به شهادت رسیده بودند، جدیدترین اقدام شبکه های مذکور در مواجهه خسمانه با محور مقاومت بود. 

حساب دفتر حفظ و نشر آثار رهبر معظم انقلاب ساعاتی بعد از تجاوز ناموفق رژیم صهیونی به ایران با درج عبارت «بسم الله الرحمن الرحیم» شروع به کار کرد. دومین پست این حساب نیز بازنشری از سخنان رهبر انقلاب اسلامی در جمع خانواده شهدای امنیت بود که روز یک شنبه ششم آبان ماه فرمودند: «رژیم صهیونیستی دچار خطای محاسباتی شده است. باید قدرت، اراده و ابتکار ملت ایران و جوانان کشور را به آنان (رژیم اسرائیل) فهماند.» بعد از انتشار پست دوم بود که ایکس حساب عبری دفتر حفظ و نشر آثار رهبری را مسدود کرد. 

اقدام این شبکه واکنش ها و انتقادات زیادی را از سوی کارشناسان و صاحب نظران مختلف برانگیخت. به خصوص که ایلان ماسک مالک فعلی ایکس بارها سعی کرده است تا خود را فردی حامی آزادی بیان و فعالیت اندیشه های مختلف در شبکه اجتماعی تحت مدیریت خود نشان دهد، اما واقعیت چنین نبوده است. 

اینستاگرام دیگر شبکه اجتماعی غربی مستقر در امریکا بود که بعد از تجاوز صهیونیست ها به خاک ایران تلاش کرد تا ابزاری برای تحقق پروپاگاندای رژیم اسرائیل و سانسور واقعیت باشد. در همین راستا گزارش های متعددی از حذف تصاویر شهدای پدافند هوایی ایران با بهانه همیشگی سکوهای غربی، یعنی ترویج خشونت یا انتشار محتوا از سازمان ها و افراد خطرناک در فضای مجازی منتشر شد!

ایکس البته در مواجهه با پرسش خبرنگاران درباره علت مسدودشدن حساب دفتر رهبر معظم انقلاب به رغم وجود استثنا در مقررات این میکروبلاگ برای حساب های اشخاص و سازمان های حکومتی و دولتی مبنی بر امکان بیان مواضع سیاسی مدعی شد که اشتباهی در این خصوص صورت گرفته است و اسپم شناخته شدن حساب مذکور به صورت سهوی بوده، هرچند در همین پیام هم نشانه ای از قصد این میکروبلاگ اجتماعی برای جبران اشتباه اعلام شده وجود ندارد!

ششم آذر سال گذشته بود که ایلان ماسک مالک شرکت های ایکس، تسلا و اسپیس ایکس در اقدامی غیرمرسوم به سرزمین های اشغالی سفر کرد و دیدارهایی با مقامات صهیون داشت، ماسک در همان سفر گفت وگویی هم با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر ازبک تبار و مهاجر به سرزمین های اشغالی داشت. ماسک در آن گفتگو براساس گزارش های منتشر شده در رسانه های غربی خطاب به نتانیاهو گفته بود: «هیچ چاره دیگری وجود ندارد. من هم می خواهم کمک کنم (در تهاجم صهیونیست ها به غزه.)»

مالک شبکه اجتماعی ایکس همچنین عنوان کرده بود: «کسانی را که قصد کشتار دارند باید متوقف کرد. تبلیغاتی که مردم را به عنوان قاتلان آینده آموزش می دهد، باید تمام شود و در این صورت است که شکوفایی غزه رخ خواهد داد. اگر این اتفاق بیفتد، فکر می کنم آینده خوبی رقم خواهد خورد.» نخست وزیر مهاجر صهیونیست ها نیز پاسخ داده بود: «امیدوارم شما هم در این امر مشارکت داشته باشید. این واقعیت که شما به اینجا آمدید، گویای تعهد شما در تلاش برای تضمین آینده ای بهتر است.»

ماسک این روزها نیز در پویش انتخاباتی دونالد ترامپ رئیس جمهور پیشین ایالات متحده امریکا حضور جدی دارد و تلاش می کند تا راه ورود وی به کاخ سفید را به سهم خود هموار کند. ترامپ کسی است که در دوره ریاست جمهوری خود به صهیونیست ها برای اعلام قدس اشغالی به عنوان پایتخت رژیم جعلی چراغ سبز نشان داده بود و تلاش بسیاری هم از خود برای به نتیجه رساندن پیمان صلح ابراهیم جهت عادی سازی روابط برخی دولت های عربی با اشغالگران نشان داد. البته در حمایت از صهیونیست ها هیچ تفاوتی بین جمهوری خواه و دموکرات ها وجود ندارد و یکی از شروط نانوشته ورود به کاخ سفید و حتی مجالس عام و سنای امریکا اعلام وفاداری و حمایت همه جانبه از منافع صهیونیست هاست. در این میان شاید فقط شیوه و روش این دو حزب در برخی موارد با یکدیگر تفاوت داشته باشد، اما در وفاداری به این اصل در رقابت با هم هستند. 

گواه آن هم کمک های میلیارد دلاری به صهیونیست ها در طول نبرد طوفان الاقصی و تسلیحات امریکایی است که بایدن و دولت او به رژیم اسرائیل اهدا می کنند تا مردم بی دفاع غزه لبنان را به شهادت برساند و شکست های میدانی خود را به وسیله افزایش آمار شهدا آن هم از میان مردم عادی جبران کند. 

برخی رسانه های ضدایرانی بعد از انتشار خبر مسدودشدن حساب عبری دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت الله العظمی خامنه ای با طرح این ادعا که دفتر رهبر معظم انقلاب حساب های دیگری با زبان های مختلف در فضای ایکس دارند و حتی با وجود اینکه حساب های مذکور نیز به انتشار محتوای صهیونیستی اقدام می کنند، هنوز فعال هستند، سعی کردند تا اقدام ایکس را توجیه کنند، ولی بخشی از روایت که از سوی آن ها سانسور شد، عبری بودن حساب مذکور است. به نظر می رسد که ماسک و سکوی تحت مدیریتش براساس تعهدی که برای حفظ منافع دولت جعلی صهیون دارند، سعی می کنند مانع رسیدن صدای مقامات ایرانی به کاربران عبری زبان شوند و حذف حساب عبری دفتر رهبر معظم انقلاب را هم می توان براساس همین هدف خوانش کرد. 

تحلیلی که حتی برخی رسانه های غربی مانند یورونیوز امکان عبور ساده از آن را پیدا نکردند، این رسانه نزدیک به اتحادیه اروپا و البته حامی رژیم صهیونیستی در گزارشی که بعد از مسدودشدن حساب کاربری عبری دفتر حفظ و نشر آثار رهبر معظم انقلاب منتشر کرد در رابطه با چرایی حذف حساب مذکور چنین نوشت:

«آقای ماسک از اسرائیل حمایت می کند و روابط نزدیکی با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل دارد. وی در ماه نوامبر به اسرائیل سفر کرد و در سخنرانی بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل در کنگره امریکا در ماه ژوئیه شرکت داشت. 

از آنجا که پیام های رهبر معظم انقلاب به زبان عبری مستقیماً مخاطب اسرائیلی را خطاب قرار می دهد، باید گفت که مسدودشدن حساب عبری زبان او لطفی از طرف ایلان ماسک به نتانیاهو باشد، مخصوصاً با توجه به اینکه انتقادهای داخلی در اسرائیل از نحوه عملکرد دولت نتانیاهو در مدیریت جنگ و آزادی گروگان ها همچنان ادامه دارد. 

هر چند افکار عمومی اسرائیل نسبت به عمکرد نتانیاهو در یک سال اخیر بهبود داشته است، اما پس از حمله هوایی به ایران برخی از مردم اسرائیل نمی خواهند جنگ فراتر از این به منطقه گسترش یابد و هر اقدامی فراتر از آن را فقط در جهت تلاش برای بقای دولت نتانیاهو می دانند.»

همانطور که مشخص است، حتی رسانه های حامی صهیونیست ها نیز امکان انکار حمایت ماسک از رژیم جعلی را ندارند و حذف حساب عبری دفتر حفظ و نشر آثار رهبر معظم انقلاب را اقدامی از سوی ایکس برای کاهش امکان ارتباط مستقیم با افکار عمومی در سرزمین های اشغالی ارزیابی می کنند. البته برخلاف ادعای این رسانه ساکنان جغرافیای اشغالی در یک سال گذشته احساس بهتری نسبت به عملکرد نتانیاهو و کابینه ائتلافی او پیدا نکرده اند، گواه آن نیز تظاهرات های گسترده ای است که کابینه رژیم به طور مستمر با آن ها روبه رو است. البته متا، اینستاگرام، زاکربرگ و موسری نیز در این مدت هرچه در توان داشته اند به میدان آورده اند تا چیزی را در میدان حمایت از دولت جعلی صهیون از دست ندهند، سانسور گسترده حساب های کاربری حامی مقاومت در طول نبرد طوفان الاقصی، ممانعت از انتشار فراگیر جنایت رژیم اسرائیل و حذف تصاویر و پست های مرتبط با شهدای شاخص مقاومت بعد از هر عملیات ترور رژیم جعلی یا مواجهه با برچسب های طراحی شده جهت حمایت از محور مقاومت از سوی کاربران از جمله اقدامات اینستاگرام در طول بیش از یک سال گذشته برای حمایت از رژیم اسرائیل هستند. 

تلگرام هم با اینکه مالکی با اصالت روسی دارد، اما در بازه های زمانی مختلف نشان داده که حامی جنایات باند صهیون است و اقداماتی نظیر مواجهه با کانال های نزدیک به مقاومت و محتوای ضدصهیونی انجام داده است که نمونه هایی از رویکردهای اینچنینی در ذهن همه وجود دارد، البته آنچه این روزها درباره تلگرام بیش از سایر مسائل جلب توجه می کند، نقش احتمالی این سکو در افشای اطلاعات مرتبط با رهبران مقاومت و افراد نزدیک به آنهاست. به نحوی که بعد از شهید سیدحسن نصرالله، دبیرکل فقید حزب الله لبنان مطالبی در فضای مجازی منتشر شد که مدعی معامله پشت پرده صهیونیست ها با دوروف بعد از دستگیری در فرانسه بودند و عنوان می کردند که حکم آزادی مالک تلگرام زمانی تأیید شد که حاضر به افشای اطلاعات مورد نظر رژیم اسرائیل شد. هرچند اخبار مذکور تاکنون به طور رسمی تأیید نشده، اما کنار هم قراردادن پازل سوءاستفادهای رژیم از ابزارهای فضای مجازی قرابت چنین اخباری با حقیقت را دور از ذهن نمی نمایاند. 

هرچند نباید فراموش کرد، همه آنچه گفته شد اقدامات واضح و روی پرده متا، ایکس و سایر سکوهای غربی جهت حمایت از جنایات رژیم جعلی هستند، شبکه های اجتماعی غربی برای سانسور و فیلترینگ محتوای مخالف عقاید خود، ابزار بسیار کارآمدتری از حذف کلی نیز در دسترس دارند که پیشتر هم در «جوان» به آن اشاره کرده ایم. «سرد و گرم کردن محتوا» راه بسیار کم هزینه تری برای سکوهای غربی است تا امکان مدیریت افکار جامعه کاربری خود را پیدا کنند. 

حذف و فیلترینگ کلی حساب ها و مطالب مخالف سیاست های سکوهای غربی به هر روی اقدام پرهزینه ای محسوب می شود که در درازمدت به نفع سرویس های امریکایی نیست، چرا که کاربران هرچند به تدریج، اما بالاخره به این نتیجه می رسند که آزادی بیان صرفاً یک شعار توخالی برای سکوهای مورد اشاره است و روند معکوس مهاجرت یا کاهش استفاده از سکو تشدید می شود. از طرفی سبب می شود تا سکو تحت فشار جدی افکار عمومی قرار گیرد. 

سرد و گرم کردن محتوا راهکار جایگزین همه رسانه های اجتماعی برای تبعات حذف و فیلترینگ کلی است، وقتی سکو یک پست یا حساب کاربری را به طور کلی فیلتر می کند، در حقیقت یک پیام منفی به دو کاربر خود می دهد، تولیدکننده محتوا از انتشار پست یا فعالیت در سرویس میزبان دلسرد می شود و البته در طرف دیگر مصرف کننده محتوا نیز از نقض بی طرفی و جانبداری سکو به تدریح آگاه می شود. 

رسانه های اجتماعی برای مواجهه با این چالش فیلترینگ را در برخی موارد به طور غیررسمی دنبال می کنند تا هیچ کدام از دو سوی جامعه کاربری آن ها پیام منفی دریافت نکنند. از طرفی اعمال این نوع از سانسور و فیلترینگ شرایط را برای ناظران مستقل، خبرنگاران و کارشناسان نیز دشوار می کنند و آن ها نمی توانند به راحتی کاربران را قانع کنند که سانسوری در حال وقوع است. 

سکوها و رسانه های اجتماعی در این نوع از فیلترینگ بدون اینکه حساب یا پست کاربر را حذف کنند، اگر کاربر محتوایی را بازنشر دهد که خلاف سیاست های سکوست یا روند کلی صفحه کاربری او مغایر با خط مشی سرویس میزبان باشد، اقداماتی انجام می شود که در اصطلاح پست یا صفحه کاربر سرد شود و مشاهده کمتری بگیرد. 

شاید شما هم این روزها زیاد عبارت هایی نظیر برای موفقیت در اینستاگرام باید با الگوریتم های آن به صورت کامل آَشنا باشید، محتوای شما باید با الگوریتم های این سکو همخوان باشد و… را شنیده یا خوانده باشید که صفحات آموزش کار در اینستاگرام یا آگهی های کاریابی بیشترین محل انتشار آن ها هستند. این الگوریتم ها را نوعاً می توان قوانین نانوشته اینستاگرام و البته سایر سکوها دانست که هریک براساس سیاست های مالک و کشور محل فعالیت خود آن را تنظیم می کنند. 

فارغ از برخی قواعد که مربوط به سئو هستند یا رنگ و بوی تجاری دارند، توجه به مقررات سیاسی و فرهنگی اینستاگرام نیز تأثیر بسیار مهمی در سرد یا گرم شدن محتوا دارند، وقتی یک محتوا براساس بی توجهی به قواعد یا همان الگوریتم های اینستاگرام و سایر سکوها سرد می شود، کسر کمتری از کاربران در ویترین شبکه اجتماعی آن را خواهند دید. نقطه مقابل این شرایط هم وجود دارد اگر محتوایی کاملاً براساس مقررات یا همان الگوریتم های اینستاگرام یا دیگر شبکه های اجتماعی باشد، سکو کمک بیشتری به دیدن آن می کند. 

بنابراین یک واقعیت را نمی توان انکار کرد، اگر کسی بخواهد با رعایت این اصل که اثر گذارد، اما اثر نپذیرد در اینستاگرام یا سایر سکوهای غربی مانند ایکس فعالیت کند، لاجرم باید قواعد این سرویس ها را رعایت کند که مقررات مؤثری نیز در زمینه ممانعت از انتشار محتوای اسلامی و مرتبط با مقاومت در دل آن جا دارد، در غیر این صورت سکو نه فقط کمکی به او برای گرم شدن محتوای تولید شده وی نمی کند، بلکه احتمالاً اگر حتی آن را حذف نکند با فعال شدن الگوریتم های سردشدن محتوا، شرایطی را محقق خواهد کرد که افراد کمتری با تنوع فکری محدودتری آن محتوا را ببینند. 

امریکایی ها که خود سابقه طولانی در انجام اقدامات اینچنینی دارند، زمانی که نسبت به فعالیت های مشابه در سکوهای غیرامریکایی احساس خطر کردند و فقط این احساس را در خود یافتند که شاید تیک تاک به سبب قوانین دولت چین، اطلاعات امریکایی ها را در دسترس چین قرار بدهد، بدون تسأهل مدیرعامل آن را به مجلس کشاندند و مورد نوعی بازجویی قرار دادند. 

یکی از محورهای پرسش نمایندگان امریکا همین موضوع سرد و گرم کردن محتوا و ادعای تلاش این سکو برای هدایت افکار کاربران امریکایی تیک تاک بود. بنابراین پرواضح است که امکان نادیده گرفتن سکوها در شکل گیری افکار عمومی کاربران خود نسبت به مسائل مختلف وجود ندارد. استدلال های دقیقی هم برای اجرای چنین اقداماتی وجود دارد. سکوهای اجتماعی ماحصل سرمایه گذاری کلان برای توسعه یک سرویس هستند که اهداف سیاسی و تجاری در پشت پرده خود دارند. بنابراین واضح است که سعی می کنند در مدیریت کلان جریان محتوا نیز نقش آفرینی کنند. 

کافی است تا یک فروشگاه بزرگ با اجناس متنوع را در نظر بگیرید، بدیهی و قطعی است که مدیر آن فروشگاه سعی می کند تا اجناسی را که قصد فروش سریع تر آن ها را دارد، در مکانی قرار دهد که مشتری با سرعت بیشتر جنس را ببیند، در فروشگاه های اینترنتی نیز روال مشابهی وجود دارد و مدیران سعی می کنند صفحات فروشگاه خود را طوری طراحی کنند که اجناس مدنظر را زودتر بفروشند. 

یک خبرنگار نیز مطالب مهم تر گزارش خود را زودتر از نکات غیرضرور می نویسد، دارندگان سوپرمارکت سعی می کنند تا خوراکی های جذاب تر را جایی از مغازه قرار دهند که مشتری زودتر ببیند، قصاب ها گوشت های تازه و روز را پشت ویترین قرار می دهند، میوه فروش ها ویترین خود را پر از میوه های تازه و رسیده می کنند. دولت ها سعی دارند تا اقدامات مثبت خود را به کمک رسانه ها در ویترین دید مردم قرار دهند و صدها مثال دیگر از اینکه هر گروهی سعی می کند، نمای کلی خود را منطبق با سیاست های کلی سیاسی و اقتصادی که دارند در معرض دید عموم قرار دهند. 

اکسپلور، تایم لاین، ویترین یا هرچیز دیگری هم که در شبکه های اجتماعی برای داغ کردن محتواهای موجود در سکو تولید می شود، به طور قطع بی توجه به سیاست های فرهنگی، اقتصادی و سیاسی مدیران سکو نیست و محتواهایی که منطبق با سیاست های سکو باشد، شانس بیشتری برای دیده شدن در سرویس ها خواهد داشت. باید اذعان کرد که امریکا به عنوان کشوری که بیشترین تعداد سکوهای پرمخاطب فضای مجازی جهان را دارد، در این مدت حداکثر بهره از وجود امکان مورد اشاره را برای تحقق سیاست های کلان کشور خود را ضمن کمک مدیران اجرایی سکوهای فضای سایبر به خصوص رسانه های اجتماعی برده است. مدیران سکوهای امریکایی نیز به مانند همتایان خود در صنعت بانکداری و اقتصاد در سال های گذشته تا جایی که توان داشته اند به محدودکردن صداهای مخالف خود پرداخته اند. 

روزگار بعد از جنگ جهانی دوم، جنگ سرد و اوایل قرن ۲۱ میلادی عصری بود که امریکا، شرکت های وابسته به آن و نظام بانکی همراستا با سیاست های امریکایی به صورت بیمارگونه ای هرکس که مخالف سیاست های اعمالی و اعلامی امریکا عمل می کرد، خواه دولت یا فرد باشد را مورد تحریم قرار می دادند تا زندگی او را فلج کنند. بیماری که ظاهراً مسری بود و بعد از فراگیر شدن خدمات مبتنی بر فضای وب از سوی امریکا و همپیمانانش به این فضا نیز توسعه پیدا کرد و طی سال های گذشته شاهد اقدامات غیراصولی زیادی از سوی آن ها در قبال کشورها و محتواهای مغایر با سیاست های غربی و امریکایی بوده ایم که یکی از آن ها فیلترینگ محتوای ضد صهیونی در سکوهای غربی است. 

اقدامات اقتصادی امریکا و همپیمانان او در استفاده بیمارگونه و جانبدارانه از تحریم در مواجهه با کشورهای مستقل سبب روی کارآمدن اتحادهایی مانند بریکس شد که پیوندها و ظرفیت های اقتصادی بسیار جذابی را برای کشورهای مستقل فراهم کرد. به نظر می رسد زمان آن فرارسیده که مسیر مشابهی درخصوص خدمات اینترنت پایه هم اتفاق بیفتد و کشورهای مشترک المنافع، مردم آزاده جهان و کشورهای دارای اشتراک های فرهنگی و مذهبی مستحکم سکوهای مشترکی تشکیل دهند و آن ها را در معرض استفاده بین المللی مردم خود گذارند تا انحصار و قدرت فیلترینگ یکجانبه امریکا و متحدان او بشکند. 

واقعیت این است، استفاده از سرویسی که فرمان کنترل آن تحت هدایت جریان متخاصم با اسلام و فرهنگ ایرانی و سایر فرهنگ های هضم نشده در فرهنگ لیبرال سرمایه داری قرار دارد، هرگز منجر به پیروزی محور مقاومت برابر اندیشه غرب و صهیون نمی شود و حضور کسانی که اثر نمی پذیرند و اثرگذارند در این فضا نیز به دلیل فراگیر نبودن بسترهای مشابه طراحی شده در محور مقاومت یا کشورهای مشترک المنافع میان مردم کشورهای مختلف است. 

محور مقاومت همانطور که طی بیش از سه دهه بعد از دفاع مقدس و هجوم رژیم بعث عراق به ایران به خودکفایی در عرصه دفاع نظامی اندیشید و کشورهای آزاده مختلفی برای مواجهه با زیاده خواهی های رژیم امریکا و اسرائیل تجهیز شدند، امروز هم نیاز دارد تا بدون اتکا به غرب و شرق بسترهایی را توسعه دهد که افکار عمومی برای استفاده از آن در کشورهای مختلف اقناع شوند و انحصار سکوهایی که مخالف اندیشه مقاومت هستند در هم شکند. 

البته شاید توجه به این نکته هم ضرورت دارد که حتی اگر نپذیریم، سکوهایی مانند اینستاگرام یا ایکس کمک مالی مستقیم به صهیونیست ها نیز دارند و آنان را برای کشتار غیرنظامیان در لبنان و غزه و حتی اگر توان داشته باشند، ایران تقویت می کنند. باید اذعان کرد که حضور و استفاده هرچه بیشتر کاربران کشورهای محور مقاومت در این سکوها با توجه به کاربر محوربودن سکوهای مذکور سبب رشد درآمد آنها، افزایش مالیات پرداختی به دولت امریکا و ارتقای توان آن برای کمک به صهیونیست ها می شود. بنابراین از هر منظر که نگاه کنیم تقویت سکوهای موجود در محور مقاومت و توسعه سرویس های کاربردی با کشورهای مشترک المنافع با ترکیب هیئت مدیره متوازن از کشورهای مدیریت کننده، بدون وجود حقوق تبعیض آمیزی مانند حق وتو، امری به احتمال قریب به یقین اجتناب ناپذیر است.

انتهای پیام

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "بازی دو سر باخت در زمین سکوهای غربی!" هستید؟ با کلیک بر روی عمومی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "بازی دو سر باخت در زمین سکوهای غربی!"، کلیک کنید.