والتز و روبیو فرقی ندارند

والتز و روبیو فرقی ندارند

امیرعلی ابوالفتح کارشناس حوزه آمریکا درباره تغییرات در کاخ سفید و تاثیر آن بر موضوع ایران به هم میهن گفت: تاثیرش را زمانی می بینیم که با مواضع اتخاذ شده از سوی آمریکایی ها روبه رو شویم. این جابجایی یعنی رفتن مایک والتز و جایگزینی او با مارکو روبیو تغییری در آن تفکر ضدبرجامی ایجاد نمی کند.

به گزارش مجله عصر نو امیرعلی ابوالفتح کارشناس حوزه آمریکا درباره تغییرات در کاخ سفید و تاثیر آن بر موضوع ایران به هم میهن گفت: تاثیرش را زمانی می بینیم که با مواضع اتخاذ شده از سوی آمریکایی ها روبه رو شویم. این جابجایی یعنی رفتن مایک والتز و جایگزینی او با مارکو روبیو تغییری در آن تفکر ضدبرجامی ایجاد نمی کند. والتز به اندازه کافی ضدبرجام بود و روبیو هم در همان طیف قرار می گیرد. اگر ویتکاف این مسئولیت را بر عهده می گرفت – چون گفته می شد که صحبت هایی برای انتصاب او شده است – وضعیت خیلی فرق می کرد. چراکه ویتکاف تعلقی به جریان نئوکان ها ندارد و حضورش اثرگذار می شد.»

او تاکید کرد: «نگاهی به مواضع روبیو به عنوان وزیر خارجه و مشاور امنیت ملی در همین دو روز بیاندازیم می بینیم که مواضعش همچنان سرسختانه است. حرف هایی زد که با مسائل مطرح در مذاکرات مطابقت زیادی نداشت. به خصوص این که وارد بحث غنی سازی شد و این که ایران اورانیوم مورد نیاز خود را وارد کند. تا جایی که می دانیم حداقل تا دور سوم مذاکرات این موضوع مطرح نبوده است. بحث های مربوط به غنی سازی و موشکی چیزی نیست که قبلاً مطرح شده باشد و تفاوت معناداری محسوب می شود.»

این کارشناس مطالعات آمریکا درباره دو اظهارنظر اخیر روبیو درباره غنی سازی و بازرسی از تاسیسات گفت: «جمهوری اسلامی اصرار دارد که حتماً غنی سازی داخل کشور انجام شود. اما حجم و میزان آن چیزی است که می شود درباره اش گفت وگو کرد. اما ایران بر اصل غنی سازی اصرار دارد و پافشاری می کند. درباره بازرس های آمریکایی هم باید ببینیم منظور روبیو چیست. اگر منظورش حضور بازرس های آمریکایی در قالب آژانس بین المللی انرژی اتمی به عنوان تنها مرجع رسیدگی کننده باشد تصور نمی کنم جمهوری اسلامی مشکلی با این بخش داشته باشد.

مگر این که مسائل امنیتی در میان باشد که موردی است. اطلاعات من در این خصوص کامل نیست اما روند کار به این صورت است که آژانس اطلاعات بازرسان خود را به ایران می دهد ایران هم بررسی می کند و در نهایت مشخص می شود که اجازه ورود دارند یا نه. در این فرض راجع به بازرس هایی با ملیت آمریکایی صحبت می کنیم که فکر می کنم قبلاً هم احتمالاً به ایران آمدند. بالاخره ایران عضو آژانس و پیمان ان پی تی است و بازرسی ها براساس قواعد بین المللی انجام و پیگیری می شود. اما فرض دوم فرض تقریباً محالی محسوب می شود.»

ابوالفتح ادامه داد: «اگر دولت آمریکا بخواهد خارج از چارچوب آژانس و رأساً اقدام به بازرسی کند احتمال قریب به یقین این است که جمهوری اسلامی نمی پذیرد دولت آمریکا وارد این کار شود. روبیو در مصاحبه اخیرش با فاکس نیوز این مضمون را مطرح کرد که ما به آژانس بین المللی انرژی اتمی خیلی اعتماد نداریم و خودمان باید بررسی کنیم که ایران سلاح اتمی دارد یا نه. این خواسته قاعدتاً از سمت تهران پذیرفته نمی شود و چالش برانگیز است.» 

*بازنشر مطالب شبکه های اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکه ها منتشر می شود.

انتهای پیام

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "والتز و روبیو فرقی ندارند" هستید؟ با کلیک بر روی عمومی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "والتز و روبیو فرقی ندارند"، کلیک کنید.