عامل افزایش ابتلای جوانان به سرطان چیست؟
مجله عصر نو/خراسان رضوی افزایش نرخ سرطان در بزرگسالان جوان با تسریع پیری مرتبط است.
افزایش هشداردهنده تشخیص سرطان در میان جوانان و افراد سالم همچنان معمای پزشکی گیج کننده است. طی 2 دهه گذشته، 30 درصد افزایش در موارد سرطان در افراد زیر 50 سال ثبت شده است.
نکته قابل توجه این است که استرالیا با 135 مورد به ازای هر 100 هزار نفر و نیوزیلند با نرخ 119 مورد به ازای هر 100 هزار نفر در این کشور، از نظر میزان تشخیص زودرس سرطان در سطح جهانی پیشتاز است.
تسریع پیری بیولوژیکی
محققان دانشگاه واشنگتن در سنت لوییس ممکن است توضیحی بالقوه برای این روند نگران کننده کشف کرده باشند. نتایج تحقیقات آنان نشان می دهد، افرادی که پس از سال 1965 متولد شده اند، در حال حاضر 59 سال یا کمتر دارند و نشانه هایی از پیری بیولوژیکی بالاتر از سن تقویمی واقعی خود را نشان می دهند.
این مفهوم پیری بیولوژیکی تسریع شده به تخریب عملکرد سلولی اشاره دارد که بر توانایی آنها برای ترمیم و تولید مثل تاثیر می گذارد و به نوبه خود می تواند حساسیت به انواع سرطان ها ازجمله سرطان هایی را که بر ریه ها، دستگاه گوارش و رحم تاثیر می گذارند، افزایش دهد.
این تحقیق از داده های حدود 150 هزار شرکت کننده و از 9 نشانگر مبتنی بر خون برای ارزیابی سن بیولوژیکی استفاده کرد.
یافته های این مطالعه نشان می دهد که خطر ابتلا به سرطان های تومور جامد در افرادی که پیری سریع تری دارند، 17 درصد افزایش می یابد.
نسل های جوان تر و سرعت پیری
سن بیولوژیکی بر خلاف سن تقویمی، ممکن است تحت تاثیر عواملی مانند رژیم غذایی، فعالیت بدنی، سلامت روان و استرس های محیطی باشد. رویی تیان، محقق ارشد این تحقیق گفت: شواهد نشان می دهد که نسل های جوان ممکن است سریع تر از آنچه پیش بینی می شد پیر شوند که احتمالاً به دلیل قرار گرفتن زودهنگام در معرض عوامل خطر مختلف است.
پیامدهای این تحقیق عمیق است و امکان استفاده از آزمایش خون و الگوریتم را برای شناسایی افرادی که به دلیل افزایش سن در معرض خطر بیشتر سرطان هستند، پیشنهاد می کند و به طور بالقوه توصیه های غربالگری را متحول می کند.
کارشناسان اظهار کردند که ما شاهد سرطان های بیشتر به ویژه سرطان های دستگاه گوارش و سرطان سینه در افراد جوان هستیم.
علت تسریع پیری
کارشناسان بر این باورند که این افزایش سن ممکن است ناشی از طیفی از عوامل استرس زای مدرن ازجمله رژیم های غذایی ناسالم، سبک زندگی بی تحرک و سلامت روان ضعیف باشد.
رژیم های غذایی ناسالم و سرطان روده بزرگ
تحقیق مرتبط، ارتباط بین اشکال تهاجمی سرطان روده بزرگ و افزایش سطح باکتری های خاص روده مرتبط با رژیم های غذایی سرشار از غذاهای فرآوری شده و قند را برجسته کرد. این کشف راه جدیدی را برای تشخیص زودهنگام افراد در معرض خطر بر اساس تجزیه و تحلیل میکروبیوم روده پیشنهاد می کند.
موارد سرطان روده بزرگ به طور قابل توجهی افزایش یافته است و با افزایش 50 درصدی تشخیص در میان بزرگسالان زیر 50 سال در ایالات متحده از سال 1999 مشاهده شده است. علاوه بر این، انتظار می رود مرگ ومیر ناشی از این نوع سرطان در بین جوانان نیز تا سال 2030 به میزان 2 برابر افزایش یابد.
یافته ها بر نیاز فوری به درک عوامل افزایش سرطان در میان بزرگسالان جوان تاکید می کند و اهمیت راهبردهای پیشگیرانه و تشخیص زودهنگام را در پرداختن به این چالش بهداشت عمومی در حال ظهور نشان می دهد.
موارد سرطان روده بزرگ به طور قابل توجهی افزایش یافته و با افزایش 50 درصدی تشخیص در میان بزرگسالان زیر 50 سال در ایالات متحده از سال 1999 مشاهده شده است. علاوه بر این، انتظار می رود مرگ ومیر ناشی از این نوع سرطان در بین جوانان نیز تا سال 2030 دو برابر شود.
یافته ها بر نیاز فوری به درک عوامل افزایش سرطان در میان بزرگسالان جوان تاکید می کند و اهمیت راهبردهای پیشگیرانه و تشخیص زودهنگام را در پرداختن به این چالش بهداشت عمومی در حال ظهور نشان می دهد، با این حال، برای درک بیشتر ارتباط بین سن بیولوژیکی و خطر ابتلا به سرطان، به مجموعه متنوع تری از شرکت کنندگان نیاز است.
نتایج این تحقیق در نشست سالانه انجمن آمریکایی تحقیقات سرطان در سال 2024 ارایه شده است.
منابع
earth.com
fox5sandiego.com
https://fox5sandiego.com/
انتهای پیام
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "عامل افزایش ابتلای جوانان به سرطان چیست؟" هستید؟ با کلیک بر روی استان ها، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "عامل افزایش ابتلای جوانان به سرطان چیست؟"، کلیک کنید.