افزایش خطر سرطان مری با مصرف چای و نوشیدنی های داغ

افزایش خطر سرطان مری با مصرف چای و نوشیدنی‌های داغ

آفتاب نیوز :

دکتر محسن رجب نیا اظهار کرد: در حیطه گوارش یکی از شایعترین مراجعات بیماری کبد چرب است و نکته بسیار مهم دیگر سرطان های دستگاه گوارش هستند. دستگاه گوارش شامل مری، معده و روده بزرگ بوده و مری که ورودی و آغاز دستگاه گوارش است سرطان مربوط به آن هشتمین سرطان شایع در دنیا و ششمین علت مرگ ناشی از سرطان است.

وی افزود: همه سرطان های دستگاه گوارش از جمله سرطان مری در مراحل اولیه می توانند بی علامت باشند و صرفا ممکن است در زمانی که برای هر دلیلی مری و معده آندوسکوپی می شود، در اندام گوارشی ضایعه دیده شود. در مورد سرطان مری، بیمار معمولا با شکایت بلع سخت به پزشک مراجعه می کند و ممکن است علایمی نظیر استفراغ، کاهش وزن، زخم یا خونریزی داشته باشد.

وی در مورد عوامل خطر این نوع سرطان بیان کرد: در مورد سرطان مری، ریفلاکس معده به مری خود در طولانی مدت یک عامل خطر است و تغییر بافت مری می تواند باعث ایجاد سرطان مری شود. همچنین استعمال هر نوعی از دخانیات، مصرف مواد مخدر، الکل، ابتلا به چاقی و مصرف غذای فرآوری شده و نگدارنده، مصرف چای و نوشیدنی های داغ یکی از عوامل ایجاد این سرطان است.

دکتر رجب نیا یادآور شد: یکی از دلایلی که شمال ایران به ویژه گلستان در کمربند سرطان مری دنیا قرار دارد، به خاطر مصرف نوشیدنی داغ است، چون مصرف نوشیدنی های داغ به بافت مری آسیب زده و باعث تغییر آن شده و منجر به سرطان می شود.

وی افزود: از طرفی بلع سهوی یا عمدی مواد سوزاننده مثل جوهر نمک و وایتکس که بسیار در استان البرز هم زیاد مشاهده می شود یا عدم بهداشت دهان و دندان خود یکی از عوامل ابتلا به سرطان مری است. ابتلا به ویروس HPV و وجود سوابق خانوادگی هم می تواند یکی از عامل ایجاد این سرطان در افراد باشد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی البرز با بیان اینکه بهترین روش تشخیص سرطان مری آندوسکوپی دستگاه گوارش فوقانی است، اظهار کرد: اما اینکه چگونه از ابتلا به این سرطان پیشگیری کنیم، قطعا مهمترین اقدام این است که عوامل خطر را حذف کنیم، یعنی دخانیات، الکل، نوشیدنی داغ، غذاهای فرآوری شده و دارای مواد نگهدارنده مصرف نکنیم و بهداشت دهان و دندان را رعایت کنیم . اگر وزن بالایی داریم با افزایش فعالیت ورزش و اصلاح رژیم غذایی وزنمان را کم کنیم.

این فوق تخصص گوارش و کبد گفت: بسیار مهم است که اگر کوچکترین علامتی داشتیم به پزشک مراجعه کنیم تا اگر نیاز به آندوسکوپی و آزمایش های لازم است، هر چه زودتر اقدام و مشکل بررسی شود. لازم است که هرگونه علایمی را جدی بگیریم، چون هر چقدر که زودتر مراجعه شود در مراحل اولیه با همان آندوسکوپی درمان می شود، اما بعد از انتشار به سایر اندام ها اقدام دیگری نمی توان کرد و درمان دشوارتر خواهد بود.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "افزایش خطر سرطان مری با مصرف چای و نوشیدنی های داغ" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "افزایش خطر سرطان مری با مصرف چای و نوشیدنی های داغ"، کلیک کنید.