روند افزایشی «چاقی» در کشور / سهم ۱۲ درصدی چاقی از مرگ ها در ایران

روند افزایشی «چاقی» در کشور / سهم ۱۲ درصدی چاقی از مرگ‌ها در ایران

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با بیان اینکه پدیده چاقی در کشور رو به افزایش است، گفت: با توجه به اینکه میزان چاقی در کشور بر مبنای «داده های سامانه های سطح یک» و «میزان چاقی و اضافه وزن در بزرگسالان برمبنای یک جمعیت نمایانگر» به ترتیب حدود ۵۰ و ۶۵ درصد است، به دنبال تدوین «نقشه چاقی کشور» برای ۱۰ سال آینده هستیم.

دکتر احمد اسماعیل زاده در گفت وگو با مجله عصر نو،  با بیان اینکه چاقی از معضلات اساسی کشور محسوب می شود، اظهار کرد: بررسی وضعیت سیمای مرگ ومیر ایرانیان بیانگر این است که بیماری های غیرواگیر از علل اصلی مرگ ومیر در کشور به حساب می آیند. در مجموع ۴۱۰ هزار تا ۴۲۰هزار نفر ایرانی در هر سال جان خود را از دست می دهند که سهم میزان مرگ های منتسب به چاقی از میزان مرگ ومیرهای سالیانه حدود ۶۵هزار نفر است.  

وی درباره میزان مرگ های منتسب به چاقی توضیح داد: با توجه به میزان مرگ ومیر سالیانه ایرانیان و سهم مرگ های منتسب به چاقی از این مولفه می توان گفت حدود ۱۰ تا ۱۲ درصد مرگ ومیر سالانه کشور به دلیل چاقی است.  

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با بیان اینکه پدیده چاقی در کشور رو به افزایش است، خاطرنشان کرد: اگرچه سیاست هایی برای کنترل افزایش چاقی در کشور انجام می شود اما پدیده چاقی همچنان رو به افزایش است. براساس داده های سامانه های سطح یک، میزان اضافه وزن و چاقی حدود ۵۰ درصد گزارش شده و همچنین آمار کشوری میزان چاقی و اضافه وزن در بزرگسالان که برمبنای یک «جمعیت نمایانگر» انجام شده، حدود ۶۵ درصد است.   

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: ایران جزو معدود کشورهایی است که از حضور کارشناسان تغذیه در نظام مراقبت های اولیه سیستم بهداشتی و درمانی بهره می برد. اگرچه کارشناسان تغذیه در نظام مراقبت های اولیه سیستم بهداشتی و درمانی به ارائه خدمت می پردازند، اما توجه به خودمراقبتی بسیار اهمیت دارد. خودمراقبتی می بایست از سوی مردم انجام شود، توجه به مولفه های «تغذیه»، «وضعیت فعالیت بدنی» و «کنترل استرس» به کنترل آمار چاقی در کشور کمک می کند و جزو مولفه های وابسته به خودمراقبتی هستند.  

وی توضیح داد: با توجه به اینکه میزان چاقی در کشور بر مبنای «داده های سامانه های سطح یک» و «میزان چاقی و اضافه وزن در بزرگسالان بر مبنای یک جمعیت نمایانگر» به ترتیب حدود ۵۰ و ۶۵ درصد است، به دنبال تدوین «نقشه چاقی کشور» برای ۱۰ سال آینده هستیم.  

انتهای پیام

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "روند افزایشی «چاقی» در کشور / سهم ۱۲ درصدی چاقی از مرگ ها در ایران" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "روند افزایشی «چاقی» در کشور / سهم ۱۲ درصدی چاقی از مرگ ها در ایران"، کلیک کنید.