یادداشت|فلکه ساعت اهواز از خواب بیدار می شود؟
جلیل جعفری فعال رسانه در یادداشتی نوشت: بیش از ۷۰ سال از عمر فلکه ساعت اهواز می گذرد و به دلیل شاخص بودن از دیرباز وعدگاه و محل قول و قرار چند نسل بوده است. فلکه ساعت با خاطره ها و زندگی روزمره شهروندان اهوازی درآمیخته است و مردم شهر به دلیل وجود برخی ادارات و سازمان های مهم اهواز از قبیل اداره کل آموزش و پرورش دادگستری اداره کل ثبت اسناد اداره کل پست اداره کل راه آهن و… در منطقه امانیه هر روز با این میدان چشم توچشم می شوند ناخودآگاه و ناخواسته نگاهی به ساعت هایش می اندازند و از کنارش می گذرند و به ساعت هایش نگاه می کنند اما افسوس که فلکه ساعت در گذرگاه زمان لنگر انداخته شده است.

شایسته نیست چنین میدانی که به تعبیری می توان آن را حافظه دیروز و امروز شهر اهواز نامید در چنین وضعیتی به سر ببرد و مهمتر از همه هنوز ثبت ملی نشده باشد. آیا وقت آن نرسیده تا شهرداری اهواز همراه و همگام با اداره کل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی خوزستان آستین همت بالا بزنند و این پیر خفته را از خواب گران بیدار کنند به روزگار امروز بیاورند و در ردیف مفاخر و آثار ملی ایران جایش دهند؟
و اما روایت است که سازنده بنای فلکه ساعت فردی از کارمندان شهرداری اهواز به نام «آرشاویر ابراهیمیان» بوده است. فلکه ساعت در سال ۱۳۳۰در اهواز ساخته شد. ساعت وسط این میدان را جامعه ارامنه مستقر در اهواز به شهرداری اهدا کردند و در این مکان نصب شد اما بیشتر اوقات مثل الان به قول قدیمی ها خوابیده و از زمانه خود عقب است.
در اسناد آمده که فلکه ساعت شش متر ارتفاع دارد و متشکل از چهار ساعت در چهار جهت مختلف است. در ۱۰۰ متری شرقی فلکه ساعت میدان سه گوش و دانشکده ادبیات دانشگاه شهید چمران قرار دارد. در فاصله حدود ۱۰۰ متری از سمت غرب میدان و ایستگاه راه آهن واقع شده و ضلع شمالی آن به اداره پست خوزستان و ضلع جنوبی آن به ورزشگاه تختی اهواز و دانشگاه شهید چمران منتهی می شود.
بدنه سازه ساعت ها که در میان میدان قرار دارد از جنس سنگ سفید مرمر ساخته است. در برخی متون نقل است که سنگ سفید مرمر این بنا از ولایت هرات افغانستان به اهواز آورده شده است. این سنگ ها در گذر زمان و پس از متجاوز از ۷۰ سال همچنان سرپایند و از باد و باران ندیده اند گزند.
در دی ماه سال ۱۴۰۱ روزی شهروندان اهوازی متوجه شدند که فلکه ساعت بدون ساعت شده است. رئیس شورای شهر وقت اهواز در این باره توضیح داد که با توجه به اینکه ساعت های فلکه ساعت خراب شده اند و به درستی کار نمی کنند شورای شهر در خصوص تعمیر ساعت ها به شهرداری تذکر داد.
شهرداری منطقه ۲ اهواز برای تعمیر ساعت ها اقدام کرد و چند وقتی این ساعت ها همگام با زمانه پیش آمدند اما دیری نپایید که بار دیگر از کار افتادند و هنوز و شاید برای همیشه در خواب ناز به سر می برند.
در خاطره شهر ثبت شده که زمانی چهار بلندگو نیز در کنار ساعت های این فلکه نصب شده بود. این بلندگوها با تعداد زنگ هایی که می نواختند زمان را به مردم اعلام می کردند با این تفاوت که صدایشان نه راس هر ساعت بلکه راس بیست وپنج دقیقه از هر ساعت گذشته به صدا درمی آمدند.
در سال ۱۳۹۶ ساعت های جدید در فلکه ساعت اهواز نصب شد. این ساعت ها در اندازه های یک در یک متر صفحه نمایشی آلومینیومی و رنگی نسوز بودند که به چراغ های LAD به منظور افزایش میدان دید در شب مجهز بودند. از دیگر قابلیت های منحصربفرد در اینساعت ها وجود نوعی باطری مخصوص در آنها بود که باعث می شد که این ساعت ها در صورت قطعی احتمالی در برق شهر تا شش ساعت بعد نیز همچنان به کار خود ادامه دهند.
تمامی اقداماتی که با هدف حفظ و نگهداری از فلکه ساعت اهواز انجام شده درخور قدردانی و ستایش است اما این محافظت و مراقبت مداومت می خواهد و این مهم تنها با همگرایی و احساس وظیفه در قبال آیندگان به فرجام می رسد. چنین باد!
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "یادداشت|فلکه ساعت اهواز از خواب بیدار می شود؟" هستید؟ با کلیک بر روی استان ها، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "یادداشت|فلکه ساعت اهواز از خواب بیدار می شود؟"، کلیک کنید.